ΣΙΝΔΟΣ : Με συναίνεση το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΛΤΑ

Δημοτικό Συμβούλιο με συναίνεση στην «Επανεκκίνηση»

Σε απόλυτα συναινετικό πνεύμα ολοκληρώθηκε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο στο δήμο Δέλτα μετά την σύσταση της διοίκησης του δήμου και την ανάληψη των καθηκόντων των πέντε αντιδημάρχων.
Στην εισήγηση του, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης παρέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο τον απολογισμό των πρώτων 30 ημερών της νέας διοίκησης του δήμου που όπως είπε «βασίζεται στις συνέργειες και στη σύμπραξη με μόνο σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής».
«Η ονομασία της παράταξής μας είναι «Επανεκκίνηση», όμως αυτή τη στιγμή είμαστε στο σημείο που παίρνουμε φόρα για να κτίσουμε ενεργητικά και χωρίς αυταπάτες σε σταθερή βάση τα επόμενα βήματά μας» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα πρώτα αποτελεσματικά βήματα της διοίκησης του δήμου αναλύοντας «χωρίς υπερβολές και παραποιήσεις την κατάσταση που παραλάβαμε και τις ενέργειες».
«Μέσα από τη σύγκλιση και με πνεύμα πραγματικής συνεργασίας και αληθινή διάθεση για συναίνεση, προσπαθούμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις για να πάμε τον τόπο ένα βήμα μπροστά. Έχουμε στόχο να αλλάξουμε όλες τις καταστάσεις που στέκονται εμπόδιο για να παραχθεί αποτελεσματικό έργο στο δήμο Δέλτα. Άλλωστε αυτό που θα καταφέρουμε, το χρωστάμε στις επομενες γενιές» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε αναλυτικά σε μια σειρά ζητημάτων που κλήθηκε, μαζί με τα μέλη της διοίκησης του δήμου, να αντιμετωπίσει θέτοντας ως πρώτιστα τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του δημότη και στην εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Δέλτα ανέλυσε στο δημοτικό συμβούλιο, τις πρωτοβουλίες που έλαβε με τους αντιδημάρχους και τους στενούς του συνεργάτες, όπως την αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας των δύο μη αδειοδοτημένων παιδικών σταθμών, την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Μαγνησίας και την αποκατάσταση του κατεστραμμένου νηπιαγωγείου στον οικισμό Αγία Σοφία στα Διαβατά. «Αρχές Σεπτέμβρη διαπιστώσαμε οτι το νηπιαγωγείο ήταν καμμένο. Με τη συνεργασία των γιατρών του κόσμου και την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τοποθετήσαμε μια πρόχειρη εγκατάσταση με σκηνή για να γίνουν τα πρώτα μαθήματα των νηπίων η οποία κάηκε την επόμενη ημέρα» τόνισε ο δήμαρχος και ανέπτυξε το σχεδιασμό ανακατασκευής του σχολείου από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Δέλτα σε συνεργασάι με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων.
Επίσης ο δήμαρχος Δέλτα ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα εμπόδια στην ολοκλήρωση του έργου του Λυκείου Διαβατών, όπου ο εργολάβος κινδυνεύει να κυρηχθεί έκπτωτος λόγω καθυστέρησης στην εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη της δημοτικής αρχης. Παράλληλα υπογράμμισε τον κίνδυνο απένταξης του master plan της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ για το βιολογικό καθαρισμό της Χαλάστρας και το δίκτυο Αποχέτευσης της δημοτικής κοινότητας Μαλγάρων. «Επί της ουσίας θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις μεσοπρόθεσμα στα δύο αυτά φλέγοντα ζητήματα» δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωάννιδης και ζήτησε την στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Το δημοτικό συμβούλιο εξέτασε 44 θέματα και ελήφθησαν αποφάσεις κατά πλειοψηφία για 41 από αυτά.