ΣΙΝΔΟΣ : Η ετοιμότητα της κοινωνίας του δήμου Δέλτα στην πολιτική Άμυνα

Η ετοιμότητα της κοινωνίας του δήμου Δέλτα στην πολιτική Άμυνα είχαν σαν θέμα οι  αρμόδιοι υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες σε διημερίδα που έγινε στη Σίνδο υπό την αιγίδα της Αστυνομίας του Στρατού, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ και  με την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα τον οποίο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης και ο υπέυθυνος  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δέλτα, Δημήτρης Τσάνταλης.

Η διημερίδα με θέμα την πολιτική Άμυνα  είχε ως επίκεντρο την ενημέρωση και την εκπαίδευση  μιας ομάδας περίπου 50  πολιτών σε θέματα κοινωνικής υποστήριξης  σε καιρό πολέμου. Οι πολίτες επιλέχθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές του δήμου Δέλτα με κριτήριο την ηλικία και την δυνατότητα τους να υποστηρίξουν  γυναικόπαιδα  και ηλικιωμένους – άμαχο πληθυσμό- αν και όποτε χρειαστεί.  Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, οι πολίτες δέχτηκαν πληροφορίες και διδάχτηκαν τρόπους για την  παροχή πρώτων βοηθειών, πυροπροστασίας, αστυνόμευσης και υγειονομικής περίθαλψης προς τους πολίτες. Οι πενήντα πολίτες όλοι τους άντρες ηλικίας 40-50 ετών που έχουν περάσει στρατιωτική εκπαίδευση, έλαβαν χρήσιμες οδηγίες από τους αρμόδιους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για να ανταπεξέλθουν με τα λιγότερα δυνατά μέσα, αποτελεσματικά στην περίθαλψη και την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

«Η διημερίδα αυτή έγινε με την υποστήριξη του δήμου Δέλτα  προκειμένου να παραχωρήσουμε την δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να εκπαιδεύσουν μια ομάδα πολιτών που έχει περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση και τώρα είναι σε ηλικία που δεν θα κληθεί να στρατευτεί ,ωστόσο με την κατάλληλη εκπαίδευση απέκτησαν γνώσεις για να μπορέσουν να συμβάλλουν βοηθώντας συνανθρώπους μας αν χρειαστεί» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης, υπογραμμίζοντας ότι η εκπαίδευση της πολιτικής άμυνας είναι ένα ζητήμα που η νέα δημοτική αρχή σκοπεύει να πραγματοποιεί σε ετήσια βάση.

 

Στη  διημερίδα που έλαβε χώρα από τις 14 ως τις 15 Οκτωβρίου στο Συνεδιακό Κέντρο του δήμου Δέλτα συμμετείχαν οι:

Γιώργος Μαναβός- Υπαστυνόμος, Στέφανος Καμάρης – Πυραγός Κωνσταντίνος Τσακάλογλου- Λοχαγός Υγειονομικού, Ευάγγελος Σταμάτης -Διασώστης ΕΚΑΒ, Γιώργος Γλώσσης Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  Δήμου Δέλτα, Δημήτρης Τσάνταλης υπεύθυνος  Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δέλτα καθώς και οι πενήντα επιλεγμένοι δημότες της περιοχής.