ΣΙΝΔΟΣ : Γυμνάσιο Σίνδου / Συμμετοχή του σχολείου μας σε εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 το σχολείο μας παραβρέθηκε με ομάδα 12 μαθητών σε εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, ΠΟΝΤΟΣ: “Πατρίδα της καρδιάς μας αλησμόνητη”.
Την εκδήλωση οργάνωσε το 1ο ΕΠΑΛ Σίνδου στο αμφιθέατρο “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” του ΔΙ.ΠΑ.Ε Θεσ/νίκης.
Οι μαθητές μας έγραψαν για την εκδήλωση (αποσπάσματα):
…. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να ξεχωρίσω τι μου άρεσε περισσότερο, γιατί ήταν όλα υπέροχα! Βέβαια με εντυπωσίασε πολύ ο χορός με τα μαχαίρια, με συγκίνησε, γιατί ήταν σαν να έβλεπα έναν πόλεμο, σαν ταινία μικρού μήκους. ……
Ζάχου Σταματία Β1
….. Από αυτό το πρόγραμμα έμαθα πολλά και ευγνωμονώ τις κυρίες μας που μας πήγαν εκεί. Εγώ προσωπικά έμαθα για τις ρίζες μου, τους συγγενείς μου και γενικότερα για την οικογένεια μου …..
Ασλανίδη Ναταλία Β1
….. Το να γνωρίζει κάποιος για το γένος του και γενικότερα για την ιστορία των προγόνων του είναι ίσως από τις σημαντικότερες αξίες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος….
Μουρμούρα Άνα Β3
….. Η εκδήλωση που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι χοροί και τα τραγούδια καθώς οι διοργάνωση φρόντισε να χρησιμοποιηθούν ποντιακές στολές, ποντιακή λύρα και νταούλι ….
Αντωνιάδης Φώτιος Γ2
Σημειώνεται ότι η ομάδα των μαθητών που παρακολούθησε την εκδήλωση αυτή είχε ασχοληθεί κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά 2022-23 με ανάλογο πρόγραμμα για τον Ποντιακό Ελληνισμό.
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Στέλλα Αγγελίδου, Γεωργία Παναγιώτου.
Κείμενο και  φωτογραφίες η μαθηματικός Στέλλα Αγγελίδου