Σημεία των Καιρών : Πότε έρχονται χιόνια σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλονίκη

Όλη η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για την εβδομάδα της κακοκαιρίας

Ο Σάκης Αρναούτογλου επιβεβαίωσε τα σενάρια που θέλουν να έρχονται χιόνια εντός της εβδομάδας στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπενθυμίζεται πως σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο της ΕΡΤ, μέσα στη νύχτα προς Τρίτη αναμένονται βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στις εξής περιοχές: Βορειοδυτική Πελλοπόνησο, Φωκίδα, δυτική Στερέα, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία και στη νότια πλευρά της Θράκης, τον Έβρο και τα νησιά του Θρακικού. Βροχές αναμένονται και στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη, μέσα στη νύχτα προς το πρωί.

Όσον αφορά την Τετάρτη, ο Σ. Αρναούτογλου αναφέρει προς από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ αναμένονται βροχές στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τον καιρό αφορά την Πέμπτη. Από το απόγευμα και προς το βράδυ οι ενδείξεις είναι πως θα υπάρξει μια διαταραχή «εξπρές» με τοπικές βροχές και αργά το βράδυ της Πέμπτης θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ χιόνια θα δουν και περιοχές στα 100 με 200 μέτρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον χάρτη, αλλά και την πρόγνωση του meteo χιόνια μπορεί να δει όχι μόνο η Βόρεια Ελλάδα, αλλά και η ίδια η Θεσσαλονίκη. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρες.