Π.Κ.Μ : Συνάντηση Τζιτζικώστα με Ιερώνυμο

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου και συζήτησαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των Περιφερειών με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά τη συνάντηση ο κ.Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, στο πλαίσιο των πρώτων θεσμικών επαφών που πραγματοποιώ ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Τον ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζουμε να αναλάβουμε ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και συζητήσαμε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως τη στενή συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδας με τις Περιφέρειες, που έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα ειδικά στα χρόνια της κρίσης.
Η Εκκλησία είναι διαρκώς στο πλευρό μας, στη μάχη που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και για να μη χάσει η κοινωνία μας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά της. Η συνδρομή της Εκκλησίας στην προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης να παρέχει βοήθεια στους ευάλωτους συμπολίτες μας είναι ανεκτίμητη.
Η Εκκλησία έχει υλοποιήσει πολύ σημαντικό έργο, το οποίο ήταν καθοριστικό για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε μέσα από κοινές δράσεις να ενισχύσουμε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και αποτελεί κοινή μας βούληση με τον Αρχιεπίσκοπο να συνεχίσουμε να βαδίζουμε και τα επόμενα χρόνια στο δρόμο της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, ώστε κανένας πολίτης να μην αισθάνεται ότι είναι μόνος απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη διάθεσή του να συνδράμει ενεργά το έργο μας και δεσμεύτηκα ότι οι Περιφέρειες της χώρας θα σταθούν δίπλα στην Εκκλησία τα επόμενα χρόνια».

Η δήλωση του  Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκα τον καινούργιο Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Εστιάσαμε στα οφέλη που είχε τόσο η Εκκλησία, όσο και η Αρχιεπισκοπή από τη συνεργασία με τις Περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Κάναμε έναν απολογισμό αυτής της δεκαετούς στενής συνεργασίας και είναι θετικός. Είδαμε όμως και τα σημερινά προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και τα αυριανά που έρχονται και κοινή μας διαπίστωση είναι ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για να συνεργαστούμε ακόμη καλύτερα και στο μέλλον. Είμαστε χαρούμενοι διότι διαπιστώσαμε ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας».

Επισκέφθηκα τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον οποίο συζητήσαμε θέματα που αφορούν στη συνεργασία των Περιφερειών με την Εκκλησία. Η Εκκλησία της Ελλάδος, με το σημαντικό κοινωνικό έργο της, κράτησε την κοινωνία όρθια όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Οι Περιφέρειες της χώρας στήριζαν, στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτό το κοινωνικό έργο, πάντα δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι, γένι και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, πίνακας και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν
19
Σχολιάστε
Κοινοποίηση