Π.Κ. Μακεδονίας : 18.000 τόνοι αλατιού – Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός !

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον προϊστάμενό της, Μπάμπη Στεργιάδη. Στην περιοχή του Χορτιάτη ξεκίνησε να χιονίζει από τις 8:00 το πρωί, με αποτέλεσμα δρόμοι, πεζοδρόμια, αυλές και σπίτια να “ντυθούν στα λευκά”, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στο video του Thestival.gr.
Όπως δήλωσε ο κ. Στεργιάδης μιλώντας στο Thestival.gr, στη διάθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται 18.000 τόνοι αλατιού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη χιονόπτωση και τον παγετό.
Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από την Περιφέρεια βρίσκονται σε ετοιμότητα 20 εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να συνδράμουν όπου χρειαστεί, το έργο των εκχιονιστικών που διαθέτουν οι κατά τόπους δήμοι.
Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από σήμερα το βράδυ, μέχρι και αύριο το μεσημέρι. Μάλιστα, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
xionia.jpg
Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζονται αλυσίδες:
Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας:
Στη Χαλκιδική είναι απαραίτητες οι αλυσίδες από το 51ο έως το 59ο και από το 65ο έως το 74ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού.
Από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού.
Στις επαρχιακές οδούς Αρναίας – Στανού και Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, αλλά και εντός του δημοτικού διαμερίσματος του Ταξιάρχη.
Στην Ημαθία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 76ο έως το 84ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης.
Στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου και στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο “3-5 Πηγάδια”.
Τέλος, στην Πέλλα χρειάζεται η χρήση αλυσίδων για τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρου “Βόρας”.

 

http://www.thestival.gr/