Π. Κ. Μακεδονίας : Νέα γέφυρα στον ποταμό Λουδία

Στην αντικατάσταση της γέφυρας του ποταμού Λουδία, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας, θα προχωρήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συγκεκριμένη γέφυρα που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’50 στην είσοδο του ομώνυμου χωριού κρίθηκε όχι μόνο ακατάλληλη λόγω παλαιότητας, αλλά και ανεπαρκής να εξυπηρετήσει τον όγκο των διερχόμενων οχημάτων, που έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε η μελέτη για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Λουδία, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
«Η κίνηση πλέον δεν είναι αποκλειστικά τοπική και απαιτείται κατασκευαστεί μια καινούργια σύγχρονη γέφυρα, καθώς η υφιστάμενη είναι κατασκευασμένη στη δεκαετία του 1950 και δεν χωράει καλά – καλά δυο αυτοκίνητα ταυτόχρονα», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων και πρόεδρος της επιτροπής, Πάρις Μπίλλιας.
Αναφερόμενος στην αύξηση της κίνησης στην παλαιά εθνική οδό ο αντιπεριφερειάρχης εξήγησε: Πολλοί πολίτες χρησιμοποιούν την εναλλακτική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Βέροια για να αποφύγουν την πληρωμή διοδίων. Αν σε αυτούς προσθέσετε και όσους έχουν αγροτικές εργασίες ή είναι κάτοικοι των γύρω οικισμών, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε γενναίες εργασίες, σε μια νέα γέφυρα, ώστε να βελτιώσουμε τα πράγματα».

Συνεργεία άμεσης επέμβασης στο οδικό δίκτυο

Στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης εγκρίθηκε και η ανοιχτή εργολαβία για την άμεση επέμβαση συνεργείων συντήρησης στο εθνικό οδικό δίκτυο ευθύνης της περιφέρειας.
Η συγκεκριμένη εργολαβία που έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2022 δίνει τη δυνατότητα στην περιφέρεια να έχει σε διαρκή ετοιμότητα συνεργεία συντήρησης σε διαρκή ετοιμότητα, τα οποία θα παρεμβαίνουν ανά πάσα στιγμή και σε έκτακτες περιπτώσεις για να αποκαθιστούν άμεσα φθορές, βλάβες και λακκούβες στις εθνικές οδούς.

 

Κ. Καραμανλής: Σταδιακή η ανάκαμψη των πτήσεων

Related Post
Π.Κ.Μακεδονίας : Ξεκινούν άμεσα τοπικά προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών

Ξεκινούν άμεσα τοπικά προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Δήμων με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε οι τοπικές Read more

Εκπαίδευση : Επέστρεψαν σήμερα οι μικροί μαθητές σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς!

Επέστρεψαν  σήμερα, 1η Ιουνίου, στα θρανία οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων, βρεφικών και παιδικών σταθμών της περιοχής μας Read more

Μέσω τηλεδιάσκεψης : Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας 

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, στις 12 το μεσημέρι. Read more

ΚΤΕΛ – Σ. ΤΣΟΛΗΣ : Ανεπηρέαστες θα παραμείνουν οι τιμές των εισιτηρίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Σχεδόν ανεπηρέαστες θα παραμείνουν οι τιμές των εισιτηρίων του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από τη μείωση του ΦΠΑ, από το 24% στο Read more