Π.Κ.Μακεδονίας : Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης- Χαλκηδόνας – Έδεσσας 

Συνεχίζονται οι εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη  Δευτέρα 17 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 19 Ιουλίου.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου στα εξής σημεία:
– επί της κεντρικής νησίδας της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο τμήμα από τη γέφυρα του Δενδροποτάμου (Χ.Θ. 3+500) έως τον οικισμό της Χαλκηδόνας (Χ.Θ. 31+000), με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας, ανά κατεύθυνση, τμηματικά. Στα τμήματα από τον ισόπεδο κόμβο της Σίνδου (Χ.Θ. 12+000) έως τον ισόπεδο κόμβο του Αγίου Αθανασίου (Χ.Θ. 16+000) και από τον ισόπεδο κόμβο της Γέφυρας (Χ.Θ. 23+400) έως τον οικισμό της Χαλκηδόνας (Χ.Θ. 31+000) οι εργασίες θα γίνουν με αποκλεισμό των δύο αριστερών λωρίδων, ταυτόχρονα και στις δύο κατευθύνσεις.
– δεξιά της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) και στις δύο κατευθύνσεις, τμηματικά
Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 με ώρα έναρξης στις 06:00 έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνεται ότι «τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός».

Τέλος, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζει πως «ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας και το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών».