Π.Κ.Μακεδονίας : Εξώδικο στον Τζιτζικώστα !

Εξώδικη διαμαρτυρία, προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλαν οι συνδικαλιστές του κλάδου των Λαϊκών Αγορών. Αιτία η μη σύναψης σύμβασης με εταιρεία, προκειμένου να υπάρχουν χημικές τουαλέτες, στις λαϊκές αγορές.
Όπως αναφέρουν «η σχετική σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρία έληξε και πως το τελευταίο χρονικό διάστημα η εταιρία με δική της πρωτοβουλία τοποθετούσε μερικές από αυτές προκειμένου να μη δημιουργηθούν εικόνες χάους.
Ταυτόχρονα το επίμαχο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές απέδιδαν καθημερινά το ημερήσιο τέλος, που τους αναλογεί και μέσω του οποίου γίνεται η μίσθωση των χημικών τουαλετών. Αλήθεια οι υπεύθυνοι της κατάστασης αυτής, πως θα αντιδρούσαν, αν πλήρωναν για μία υπηρεσία που δεν τους παρέχεται; Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα, καθώς δημιουργούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία».
Να σημειωθεί, πως στην εξώδικη διαμαρτυρία τους, οι συνδικαλιστές αξιώνουν την μείωση του ημερήσιου τέλους, μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός και να επανατοποθετηθούν οι χημικές τουαλέτες στις λαϊκές αγορές.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής τονίζει πως «καλούμε τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος. Επίσης τον καλούμε να συγκροτήσει επιτέλους την επιτροπή λαϊκών αγορών της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμη καλούμε τις δημοτικές αρχές να πάρουν θέση, αφού το πρόβλημα, τους αφορά άμεσα. Επιτέλους θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως δεν γίνεται να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές με τη βοήθεια του Θεού και τις όποιες δυνατότητες διαθέτουν οι εργαζόμενοι σε αυτές…».

Ολόκληρο το εξώδικο: ΕΞΩΔΙΚΟ