ΠΥΛΑΙΑ-ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ – Νίκος Νυφούδης για FlyOver: «Ναι στην Ανάπτυξη για τους ανθρώπους! Όχι στην ανάπτυξη για τις κατασκευαστικές!»

Μετά το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα και ενόψει της κατασκευής του FlyOver ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Νίκος Νυφούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«FlyOver και άλλα δεινά. Προφανώς και είμαι υπέρ της Ανάπτυξης, της προόδου και των μεγάλων οραματικών έργων.
Δυστυχώς όμως το έργο του FlyOver, το οποίο έχει προγραμματιστεί για να δώσει ανάσα στην μετακίνηση των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών μας, απέχει χιλιόμετρα από οτιδήποτε τέτοιο.
Οι λόγοι είναι δύο:
–        Πρώτον, αρνούμαι να αποδεχθώ ότι τα επόμενα 5-6 χρόνια (ο προγραμματισμός για 48 μήνες μοιάζει αστείος) το κυκλοφοριακό της πόλης θα στραγγαλιστεί. Η αύξηση των καυσαερίων και η όχληση αυτής της μεριάς της πόλη θα είναι αδιανόητη.
–        Δεύτερον, αρνούμαι να αποδεχθώ πως ο νομοθέτης/υπουργός σα να μην έφτανε η τόση καταστροφή γύρω μας, θέλει να «καταστρέψει» μια από τις περιοχές στολίδια της Θεσσαλονίκης. Τη περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων. Που στέκει εκεί και αντιστέκεται στην άμετρη τσιμεντοποίηση και τον υπερφίαλο επεκτατισμό της «οικοδομής».
Δυστυχώς ο σχεδιασμός του νέου δρόμου είναι τόσο κοντά στα σπίτια που και η ποιότητα ζωής των κατοίκων θα πέσει αλλά και η ονομαστική αξία των ακινήτων θα μειωθεί.
Ρωτώ λοιπόν, πάλι εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο; Πάλι η πολύπαθη Πυλαία, και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη;
Ναι λοιπόν στην Ανάπτυξη για τους ανθρώπους! Όχι στην ανάπτυξη για τις κατασκευαστικές!!»