Πυλαία – Χορτιάτης : Εβδομάδα αιμοδοσίας

Η ανησυχία και ο φόβος για τα κρούσματα του κορωνοϊού οδήγησαν στη μεγάλη πτώση της προσέλευσης των αιμοδοτών στα νοσοκομεία, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση των αποθεμάτων αίματος της χώρας.
Επειδή όμως οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν οι αιμοδοσίες πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα.
Για την προστασία της υγείας των εθελοντών πραγματοποιούνται σε χώρους εκτός των νοσοκομείων και με ευλαβική τήρηση των κανόνων προφύλαξης και αντισηψίας.
Η 1η εβδομάδα του Μαΐου, κηρύσσεται Εβδομάδα αλληλεγγύης και αγάπης στον συνάνθρωπο με αιμοδοσίες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
• Δευτέρα 4 Μαΐου και ώρα 12:00π.μ. – 19:00μ.μ. στο ΚΑΠΗ της Δ.Κ. Φιλύρου (Πλατεία Φιλύρου, τηλ. 2310949620, 6948044380, email : elenigiannoudi@gmail.com)
• Τρίτη 5 Μαΐου και ώρα 12:00π.μ. – 19:00μ.μ. στο ΚΑΠΗ της Δ.Κ. Ασβεστοχωρίου(και για την Εξοχή)(Μακεδονομάχων 26, Ασβεστοχώρι, τηλ. 2310949620, 6948044380, email : elenigiannoudi@gmail.com)
• Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 12:00π.μ. – 19:00μ.μ. στο Α΄ ΚΑΠΗ της Δ.Κ. Πυλαίας (Πολυτεχνείου 11, Πυλαία, τηλ. 2310949620, 6948044380, email : elenigiannoudi@gmail.com)
 Πέμπτη 7 Μαΐου και ώρα 12:00π.μ. – 19:00μ.μ. στην αίθουσα «Λ. Φωκίδη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος της Δ.Ε. Πανοράματος (Απ. Σαμανίδη 21, Πανόραμα, τηλ. . 2310949620, 6948044380, email : elenigiannoudi@gmail.com)
• Παρασκευή 8 Μαΐου και ώρα 12:00π.μ. – 19:00μ.μ. στην αίθουσα «Ι. Μανωλεδάκης» της Δ.Κ. Χορτιάτη (Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου 102, Χορτιάτη, τηλ. 2310949620, 6948044380, email : elenigiannoudi@gmail.com)
Για την διαδικασία της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) ενώ στους χώρους στους οποίους θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία θα προηγηθεί απολύμανση από ειδικά συνεργεία.
Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στα σημεία αιμοδοσίας θα γίνεται με ελεγχόμενη ροή ενώ στους χώρους θα τηρείται η προβλεπόμενη απόσταση ανά αιμοδότη.
«Μία μάχη ζωής κερδήθηκε στην πατρίδα μας, μία νέα μας περιμένει. Κληθήκαμε να μείνουμε σπίτι για όσους αγαπάμε. Τώρα καλούμαστε να δώσουμε αίμα για όσους το χρειάζονται. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να διασφαλιστούν τα αποθέματα αίματος για συμπολίτες μας που χρειάζονται μετάγγιση. Η πανδημία του κορωνοϊού μας απέδειξε πως η ζωή είναι απρόβλεπτη και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Μας έδωσε όμως και μαθήματα προσφοράς, μας έκανε πιο ανθρώπινους, πιο ταπεινούς, πιο συνειδητοποιημένους. Είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθείτε την έκκληση για προσφορά αίματος και θα συμμετάσχετε ενεργά στην προσπάθεια της πατρίδας μας να ξεπεράσει αυτήν την δύσκολη συγκυρία», τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδης.
Για τη μετακίνηση τους οι εθελοντές αιμοδότες, εφόσον εξακολουθούν να ισχύουν περιοριστικά μέτρα, μπορούν να χρησιμοποιούν :
Είτε το έντυπο τύπου Β βεβαίωσης μετακίνησης πολιτών στο οποίο θα σημειώνουν ένα Χ στο λόγο μετακίνησης Β1 με τίτλο «Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνίσταται μετά από σχετική επικοινωνία».
Είτε αποστολή δωρεάν SMS στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας από το κινητό τηλέφωνο σας. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο κενό διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1.
Όσοι επιθυμούν θα λάβουν βεβαίωση ότι προσήλθαν στην αιμοδοσία για τυχόν έλεγχο κατά την επιστροφή τους.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΜΚΑ ΤΟΥΣ
Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την Αιμοδοσία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2310949620, 6948044380 και στο email : elenigiannoudi@gmail.com.
Related Post
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Απάντηση στο «Ανύπαρκτο Γραφείο Τύπου» του δήμου Χαλκηδόνος  –  Όταν η ανυπαρξία γίνεται επικίνδυνη …  !

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει στο Δήμο Χαλκηδόνος, Read more

Δήμος Χαλκηδόνος : Ελεγχόμενοι από τον ΕΟΔΥ βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις … !

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ (Αποκλειστικό) Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας  και  τον Read more

Τοπικά ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020” στην Δ.Κ. Πενταλόφου με Θέατρο Σκιών και λαϊκή μουσική

"Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020" στην Δ.Κ. Πενταλόφου με Θέατρο Σκιών και λαϊκή μουσική Αγαπημένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Read more

Τοπικά ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ : Δεν θα πραγματοποιηθούν η λιτανεία και η εμποροπανήγυρη στη Νέα Μηχανιώνα

Δεν θα πραγματοποιηθούν η λιτανεία και η εμποροπανήγυρη στη Νέα Μηχανιώνα Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν από Read more