ΠΟΛΙΤΙΚΗ : Στις κάλπες 9 Απριλίου- Mετά τις παροχές και πριν από το νέο κύμα πλειστηριασμών

 Ο κύβος ερρίφθη. Μετά από πολλές συζητήσεις, σκέψεις και προβληματισμούς, ο πρωθυπουργός  πήρε την απόφαση του: Ο καλύτερος – γι αυτόν και για την κυβερνώσα παράταξη – χρόνος εκλογών είναι η 9η Απριλίου, Κυριακή των Βαϊων. Αμέσως μετά την καταβολή των έκτακτων ενισχύσεων που αποφασίστηκαν προεκλογικά, και πριν ξεκινήσει η λαίλαπα των πλειστηριασμών που θα εξαπολύσουν τα funds των κόκκινων δανείων.

Στις κάλπες 9 Απριλίου- Mετά τις παροχές και πριν από το νέο κύμα πλειστηριασμών

Οι εκλογείς θα προσέλθουν στις κάλπες όχι… “μετά βαϊων και κλάδων”, αλλά με “ζεστό” ακόμη στις τσέπες τους το χρήμα από τις τελευταίες έκτακτες παροχές και με νωπές τις εντυπώσεις από τα μέτρα στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων και των ευάλωτων δανειοληπτών, τις ποικίλες επιδοτήσεις, τις αλλαγές στον εξωδικαστικό, τις νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία κλπ.
Και πριν φτάσει η ημέρα της κάλπης, η κυβέρνηση θα φροντίσει να “φρεσκάρει” λίγο τη μνήμη των εκλογέων: Στις τρεις τελευταίες εβδομάδες πριν από τη διάλυση της Βουλής, θα καταθέσει σωρεία νομοθετημάτων γι αυτά τα θέματα – ρυθμίσεις χρεών, εξωδικαστικό, παροχές σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Οπως και για άλλα της τελευταίας στιγμής, που αφορούν διευκολύνσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων με ακίνητα, μεταβιβάσεις κλπ.
Το σωστό timing
Το ζητούμενο ήταν να συνδυαστούν οι δύο στόχοι: Να μπορέσει να επωφεληθεί επαρκώς το κυβερνών κόμμα από τη θετική επίδραση των παροχών-μέτρων και να αποφύγει το πολιτικό κόστος από την αναταραχή που θα προκαλέσει το επερχόμενο κύμα πλειστηριασμών.
error: Content is protected !!