ΠΟΛΙΤΙΚΗ : Κέντρο κράτησης κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» σκέφτεται να φτιάξει η κυβέρνηση(video)

Την αλλαγή της τακτικής, από την Κυριακή 8 Μαρτίου, απέναντι σε όσους εισέρχονται παράνομα στην ελληνική επικράτεια ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι όσοι καταφέρνουν πλέον να περάσουν τα σύνορα θα κρατούνται σε «κέντρα κράτησης και άμεσης επιστροφής» που δεν θα είναι στα νησιά.
«Εξετάζουμε δυο περιοχές, τις οποίες θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ώρες, με στόχο να είναι κοντά σε αεροδρόμια είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα προκειμένου να γίνει αυτή η μεταφορά από τα νησιά κυρίως με τη διαδικασία να κινείται άμεσα στις χώρες προέλευσής τους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλλοντας στην ουσία τη δημιουργία κλειστού κέντρου πιθανόν και στη Θεσσαλονίκη.
«Άρα είναι μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων που δεν θα μπαίνουν στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης» είπε ο Στέλιος Πέτσας και σημείωσε ότι «σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ δεν θα καταγράφονται για αίτηση χορήγησης ασύλου και θα κινήσουμε τη διαδικασία επιστροφής».

makthes.gr