Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εργονομικών καρεκλών γραφείου;   

Οι περισσότεροι τραυματισμοί που σχετίζονται με τον χώρο εργασίας είναι αποτέλεσμα μη ασφαλών, ξεπερασμένων επίπλων γραφείου . Με τον όρο ασφαλές, εργασιακό περιβάλλον εννοούμε έναν χώρο εργασίας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων γραφείου που είναι κατασκευασμένα για να υποστηρίζουν σωστά τις ανάγκες του σώματος. 
 Η εργονομία τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί στους χώρους εργασίας και δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ευεξία των εργαζομένων, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά στα έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/.  
Γιατί χρειάζεστε εργονομικές καρέκλες γραφείου; 
Η κακή στάση του σώματος και η έντονη καθιστική ζωή μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μυοσκελετικών διαταραχών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στον αυχένα και την πλάτη σας. Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια αλλαγή στο στυλ του καθίσματος σας. 
Ο κύριος λόγος που πρέπει να αγοράσετε μια εργονομικά σχεδιασμένη καρέκλα είναι ότι πρώτα θα ωφελήσει και θα στηρίξει καλά την πλάτη σας. Ακόμα κι αν κάνετε τακτικά διαλείμματα, καταλήγετε να περνάτε 6 ώρες την ημέρα στην καρέκλα του γραφείου σας . Το να αισθάνεστε άνετα ενώ εργάζεστε, είναι το λιγότερο που χρειάζεστε και, ως εκ τούτου, η χρήση μιας σωστά σχεδιασμένης καρέκλας επιτρέπει μεγαλύτερη άνεση για αρκετές ώρες στο κάθισμα. Το να έχει κάποιος καλύτερη άνεση όταν κάθεται σημαίνει μεγαλύτερη προσοχή στην εργασία. Ο πόνος στην πλάτη ή το λαιμό, η δυσκαμψία στους ώμους θα οδηγήσουν αυτόματα σε δυσχέρεια, πόνους και  μειωμένη παραγωγικότητα. Επίσης, τα εργονομικά έπιπλα και καρέκλες μειώνουν την καταπόνηση που δέχεται το σώμα και ως εκ τούτου επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. 
Πλεονεκτήματα των εργονομικών καρεκλών γραφείου 
Η προσαρμοστικότητα είναι το πιο πολυσυζητημένο πλεονέκτημα των εργονομικών καρεκλών. Μπορείτε να προσαρμόσετε το ύψος της καρέκλας, τη θέση του προσκέφαλου, του υποβραχιόνιου, της πλάτης κ.λπ. Τα εύχρηστα κουμπιά ρύθμισης κάνουν κάθε καρέκλα να αποκτά το ανάλογο σχήμα για άτομα με διαφορετικούς σωματότυπους. 
Οι εργονομικές καρέκλες https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/karekles/ έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν απόλυτη στήριξη στην πλάτη και έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται ανάλογα με το σχήμα της σπονδυλικής σας στήλης για να στηρίζεται σωστά. Αυτό μειώνει τον πόνο στην πλάτη, κρατώντας τις αρθρώσεις σας σε ουδέτερη θέση, προστατεύοντάς σας από τον πόνο. Η πλάτη είναι ρυθμιζόμενη έτσι ώστε η καρέκλα να μπορεί να προσαρμόζεται ακριβώς εκεί που την χρειάζεστε. Η σπονδυλική σας στήλη εφάπτεται σωστά στην καρέκλα και έχετε την κατάλληλη οσφυϊκή υποστήριξη καθ ‘όλη τη διάρκεια που κάθεστε. Επιπλέον, τα ρυθμιζόμενα υποβραχιόνια παρέχουν χώρο για τη σωστή τοποθέτηση των χεριών σας και έτσι ο ώμος σας χαλαρώνει κατά τη διάρκεια της εργασίας σας.  
Ο επιπλέον εξοπλισμός, όπως τα μαξιλάρια καθίσματος στην εργονομία της καρέκλας, έχουν σκοπό να χαλαρώσουν το σώμα σας. Αυτό επιτρέπει την εξισορρόπηση του σωματικού  βάρους. Ο ρόδες που διαθέτουν οι εργονομικές καρέκλες υψηλής ποιότητας, έχουν σταθερό πάτημα, χωρίς να κάνουν θόρυβο, για να μπορείτε να μετακινήστε ελεύθερα και με ευκολία στο χώρο σας. 
Εξοικονομήστε κόστος μακροπρόθεσμα, επενδύοντας σε εργονομικά έπιπλα γραφείου. Οι εργονομικές καρέκλες και τα ποιοτικά έπιπλα είναι ακριβότερα, αλλά έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και συνοδεύονται πάντα με εγγύηση ορισμένου χρόνου, η οποία παρέχει καλύτερη διασφάλιση για την ποιότητα των επίπλων.