ΠΟΕ-ΟΤΑ : Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Σε μπαράζ κινητοποιήσεων μπαίνουν εργαζόμενοι στους δήμους σε όλη την Ελλάδα ενόψει της ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου την Πέμπτη στην Βουλή. Αναμένονται προβλήματα στην αποκομιδή. Να μην κατεβάζουν στους κάδους τα οικιακά απορρίμματα τους έως τη λήξη των κινητοποιήσεων καλούν τους κατοίκους οι δήμοι.
Σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήθηκαν  γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Στον δήμο Θεσσαλονίκης  έγιναν ενημερώσεις από το Σωματείο Εργαζομένων στους χώρους εργασίας, Τρίτη και Τέταρτη θα υπάρξει απεργία μόνο στις υπηρεσίες Καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτρολογικού ενώ την Πέμπτη θα υπάρξει 24ωρη απεργία σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.
Ήδη δήμοι όπως ο δήμος Θερμαϊκού παρακαλούν θερμά τους κατοίκους να μην κατεβάζουν στους κάδους τα οικιακά απορρίμματά τους έως τη λήξη των κινητοποιήσεων.