ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ:

– ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, Χρήστου Γιαννούλη
– ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Χρήστου Παπαστεργίου
– ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ, Φίλιππου Γκανούλη
ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου ΚΟΙΝ: Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα
ΘΕΜΑ: ” ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ “
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Οι Περιφερειακές Παρατάξεις, τις οποίες εκπροσωπούμε στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ιστορική δικαίωση, μέσω της χθεσινής δικαστικής απόφασης, των αγώνων κατά της εγκληματικής οργάνωσης υπό την ονομασία Χρυσή Αυγή, κεντρικά και Ελληνική Αυγή, αυτοδιοικητικά. Μια απόφαση που συναντήθηκε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοικητικό στέλεχος, το οποίο να αγνοεί την αξία της απόφασης αυτής και την θεσμική επιβεβαίωση, πλέον, της καταχώρησης της εγκληματικής αυτής οργάνωσης στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.
Ζητούμε επομένως: α) την άμεση έκδοση ψηφίσματος, δια περιφοράς, που να χαιρετίζει την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος, β) την εφαρμογή των συνεπειών της απόφασης σε ότι αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την εκκίνηση, από εσάς κ. Πρόεδρε, των διαδικασιών απαγόρευσης συμμετοχής των εκπροσώπων, κατά δήλωσή τους, της καταδικασθείσας οργάνωσης στο δημοκρατικά εκλεγμένο κορυφαίο όργανο της Κεντρικής Μακεδονίας. Αρνούμαστε να συνυπάρχουμε, πολιτικά και αυτοδιοικητικά, με όσους υποστηρίζουν ότι είναι εκφραστές, μέλη και υποστηριχτές εγκληματικής οργάνωσης.
Η ευθύνη κ. Πρόεδρε, τόσο η δική σας, όσο και του κ. Περιφερειάρχη, αλλά και όλων μας είναι ιστορική. Ελπίζουμε ότι θα την αναλάβετε.
Με εκτίμηση,
Χρήστος Γιαννούλης
Χρήστος Παπαστεργίου
Φίλιππος Γκανούλης