ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : “Βγήκαν τα μαχαίρια στον δήμο Δέλτα και ακόμα είμαστε στην αρχή…”

“Βγήκαν τα μαχαίρια στον δήμο Δέλτα

και ακόμα είμαστε στην αρχή… 

********************  

Νέα καθήκοντα για τον Σάκη Κίκη,

που αναλαμβάνει την προεδρία της

Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης”

ι πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο τρέχουν, αλλά πλέον τα φώτα της δημοσιότητας και η προσοχή θα στραφεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και να μην το θέλουμε δηλαδή, δεν θα μας αφήσουν όσοι συμμετέχουν σε αυτές. Να πλήξουμε αποκλείεται, να έχουν ενδιαφέρον είναι το μόνο σίγουρο. Τα μαχαίρια ακονίστηκαν επί μήνες και πλέον βγήκαν… Το παράδειγμα του δήμου Δέλτα είναι ενδεικτικό. Ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, είχε ενσωματώσει στη διοίκησή του τα προηγούμενα χρόνια τους επικεφαλής και στελέχη των τριών άλλων διεκδικητών του δήμου. Γιώργος Γλώσσης, Σπύρος Σταματάκης και Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος ανέλαβαν οφίτσια και δούλεψαν υπό τον κ. Ιωαννίδη. Οπότε ήταν λογικό, όταν πριν από πολλούς μήνες ο δήμαρχος κάλεσε όσους δεν θέλουν να συνταχθούν μαζί του στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου να παραιτηθούν. Τότε δεν υπήρξε κάποια αποχώρηση, οπότε λογικό είναι να συμπεράνει κάποιος ότι και οι τρεις πρώην παρατάξεις θα συντάσσονταν στο πλευρό του δημάρχου στη νέα προσπάθειά του να διεκδικήσει μια νέα θητεία στον δήμο. Έλα όμως που οι… εκπλήξεις ήρθαν αργά. Ο μεν κ. Διαμαντόπουλος τήρησε το λόγο του, οι κ.κ. Γλώσσης όμως και Σταματάκης; Ο κ. Σταματάκης δεν παραιτήθηκε μέχρι σήμερα από τη θέση του, ωστόσο ο ίδιος ο κ. Ιωαννίδης σε ομιλίες του ανέφερε πως έχει ήδη συνταχθεί με την υποψηφιότητα της Γερακίνας Μπισμπινά. Από την άλλη, ο κ. Γλώσσης τα βρόντηξε και έφυγε εν μέσω θέρους, προκειμένου όπως λένε να διεκδικήσει εκ νέου με δική του παράταξη τον δήμο. Σε ανάρτησή του μάλιστα ανακοινώνει την παραίτησή του από αντιδήμαρχος, την αποχώρηση της παράταξής του από τη διοίκηση και αφήνει αιχμές εναντίον της διοίκησης, στην οποία μέχρι χτες συμμετείχε ενεργά. Οι εξελίξεις μόνο τον δήμαρχο δεν αιφνιδίασαν. Σε δική του ανάρτηση νωρίτερα είχε γράψει πως όποιος δεν προτίθεται να συμπορευτεί μαζί του να καταθέσει άμεσα την παραίτησή του και να πάρει το δρόμο του. Αναμένεται η πρόθεση του κ. Σταματάκη και πότε θα καθίσει επιτέλους η σκόνη στον συγκεκριμένο δήμο για να μάθουμε και τις οριστικές υποψηφιότητες στο σύνολό τους… Φαντάζομαι εκείνη που τρίβει τα χέρια της είναι η κ. Μπισμπινά.
έος πρόεδρος στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης. Ο δικηγόρος, Σάκης Κίκης, από τη δυτική Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει την προεδρία του οργάνου, μετά τη χτεσινή εκλογική διαδικασία και παραμένει έτσι μάχιμος για τις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου στην “Αλληλεγγύη” του Απόστολου Τζιτζικώστα.
αι τι δεν είπε η Βούλα Πατουλίδου σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή “MEGA Καλημέρα”… Ότι παλαιότερα λόγω αθλητισμού ήταν πολύ μυώδης, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να μη φοράει εξώπλατο για να μην τη βλέπουν έξω και λένε “ποιος είναι αυτός”, ότι της έχουν πει ότι είναι σαν τραβεστί για τον ίδιο λόγο, ότι είναι υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων και πήγε και “έφτιαξε” τα σπυράκια της επειδή το ζήτησε ο γιος της, ότι ο γιος της μοιάζει του πατέρα του και είναι “σαν Νορβηγός ξυλοκόπος”, ότι ακόμα γυμνάζεται ακόμη και τα μεσάνυχτα, ότι έχουν υπάρξει κρίσεις στον γάμο της, ότι και οι δυο γονείς της ήταν συντηρητικοί και αρνητικοί στον αθλητισμό, ότι το χρυσό στους Ολυμπιακούς του 1992 ήταν “μαγική στιγμή” και ότι η δικαίωσή της ήταν όταν πήγε στη Φλώρινα, επειδή ο πατέρας της έφυγε διωγμένος από εκεί. Και συν τοις άλλοις ότι ένας θαυμαστής της έδωσε εκατό τριαντάφυλλα και η μητέρα της τη γέννησε στο σπίτι με μαμή… Τουλάχιστον χειμαρρώδης.
ρεμιέρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη με φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας για την αφρικανική πανώλη των χοίρων. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και απειλεί την χοιροτροφία (δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο), ενώ έχει και τοπικά χαρακτηριστικά, καθώς από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τέσσερις εστίες, τρεις σε εκμεταλλεύσεις των Σερρών και η τελευταία σε εκμετάλλευση της Θεσσαλονίκης. Με το καλημέρα στα δύσκολα…
error: Content is protected !!