ΠΕΡΑΙΑ : Δεν θα φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες το Sun Beach Hotel στον δήμο Θερμαϊκού

Δεν θα φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες το Sun Beach Hotel στον δήμο Θερμαϊκού, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων και του δήμου.
Την απόφαση του ξενοδοχείου γνωστοποίησε ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης προς τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαμασλή, ο οποίος και κοινοποίησε το σχετικό έγγραφο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
«Τα επιχειρήματά μας ισχυρά και η παρέμβασή μας έγκαιρη» αναφέρει σε σχόλιό του ο δήμαρχος Θερμαϊκού και προσθέτει: «Απέτρεψε τη φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή μας, η διεύθυνση του ξενοδοχείου με επιστολή τους προς τον δήμαρχο ενημερώνει ότι δεν θα δεχθεί πρόσφυγες – μετανάστες. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου βεβαιώνει ότι δεν θα υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με τους ανάλογους οργανισμούς».
Αναλυτικά η επιστολή που κοινοποίησε ο κ. Τσαμασλής:
«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Θα ήθελα να σας ενημέρωσω ότι, σε συνέχεια των αντιδράσεων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Θερμαϊκού, της δημοτικής αρχής, αλλά και τοπικών οργανώσεων, η επιχείρησή μας «Sun Beach Hotel» δεν θα είναι στις επιλέξιμες επιχειρήσεις για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.
Το ξενοδοχείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί με το πελατολόγιό μας, όταν τα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας που έχουν επιβληθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αρθούν.
Με τον τρόπο αυτόν συμβάλλουμε κι εμείς στην ανάπτυξη της περιοχής και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Όπως ίσως γνωρίζετε το σύνολο των εργαζομένων (75 περίπου άτομα) είναι κάτοικοι του δήμου σας/
Σας ευχόμαστε καλή δύναμη».