Πεντάλοφος : Μετά τα συνεχή κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών περιπολίες κατοίκων

Διαρρήξεις και κλοπές, ακόμη και μέρα μεσημέρι, έχουν γίνει η καθημερινότητα των κατοίκων του Πεντάλοφου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να πάρουν κυριολεκτικά το νόμο στα χέρια τους.
Καθημερινές περιπολίες από εκατοντάδες άτομα σε βάρδια είναι η ύστατη λύση ενάντια σε μια κατάσταση που έχει ξεφύγει και η αστυνομία δεν είναι σε θέση να επέμβει επαρκώς.
«Το τελευταίο 20ημερο κάθε μέρα και ένας διαφορετικός πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με κάποια κλοπή ή διάρρηξη, που μπορεί να φαίνονται μικρές αλλά τα εξαρτήματα που μας κλέβουν μπορεί να κοστίζουν ακόμη και χίλια ευρώ το ένα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, οι κλοπές γίνονται ακόμη και μέρα μεσημέρι, έχουμε χάσει κάθε αίσθηση της ασφάλειας στα μέρη μας. Ο μόνος τρόπος για να προφυλαχθούμε, εφόσον η αστυνομία μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ήταν να αρχίσουμε μόνοι μας περιπολίες», εξήγησε στο TyposThes ο πρόεδρος της κοινότητας Πάτροκλος Σπυρόπουλος. 
«Εδώ και τρία βράδια, βγαίνουμε με βάρδιες 120 άτομα από το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα για περιπολίες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μάλιστα, έχουμε κάνει και μια ομάδα εκατοντάδων ατόμων για να ενημερώνουν ο ένας τον άλλον όταν παρατηρούμε κάτι ύποπτο», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι δεν θα αρκεστούν στις περιπολίες που έχουν ήδη πολύ καλό αποτέλεσμα.
Η κοινότητα είναι αποφασισμένη να προσλάβει ιδιωτική φύλαξη από εταιρεία security επί 24ωρου βάσεως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας. «Τα έχουμε βάλει κάτω και αν συμφωνήσουμε την επόμενη εβδομάδα, πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης για ολόκληρο το 24ωρο».
Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στο Πεντάλοφο όμως έχει φτάσει μέχρι το δήμαρχο και όλοι πλέον αναζητούν λύσεις. «Τα κρούσματα κλοπών είναι πλέον καθημερινά, με διαρρήξεις μέρα μεσημέρι, μπροστά σε εμβρόντητα μάτια τω ν ιδιοκτητών, ακόμη και έξω από τα σχολεία!», σχολιάζει ο Κωνσταντίνος Τζίκας, δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου.
«Στη συνάντηση μας με το δήμαρχο, θέσαμε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην αστυνομία. Έχει ξεφύγει πραγματικά η κατάσταση και για αυτό ξεκίνησαν και οι περιπολίες των κατοίκων. Εμείς θα είμαστε δίπλα στους πολίτες και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τονώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας», συμπλήρωσε.
Το ζήτημα της ασφάλειας στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης ξαναήρθε στην επιφάνεια μετά από ένα πολύ ισχυρό κύμα κλοπών τις τελευταίες εβδομάδες, όπου οι δράστες δεν υπολογίζουν καν την ώρα της ημέρας και πραγματικά περιμένουν στη γωνία για να φύγουν οι ιδιοκτήτες για να… «χτυπήσουν». Μάλιστα, κάτοικοι του Πενταλόφου αναφέρουν ότι τους έχουν κλέψει περισσότερες από τρεις φορές!

 

https://www.typosthes.gr