ΠΕΔ-ΚΜ : Ομόφωνα Καϊτεζίδη

Με πανηγυρικό τρόπο και σε κλίμα συναίνεσης εξελέγη και τυπικά πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη εξελέγη ομόφωνα, όπως και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, στη θέση του αντιπροέδρου και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης, στη θέση του γραμματέα.
Στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του 25μελούς διοικητικού συμβουλίου της ένωσης, εξελέγησαν και τα άλλα δύο μέλη της πενταμελούς εκτελεστικής επιτροπής του οργάνου (τα άλλα τρία είναι τα μέλη του προεδρείου). Τις θέσεις αυτές κατέλαβαν ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας και ο δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης – Συκεών, Χρήστος Ζησάκος.

Απαιτείται συναίνεση

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Καϊτεζίδης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που τον εξέλεξαν, ενώ τόνισε πως έκανε πράξη την προεκλογική του δέσμευση για συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου. «Επιβεβαιώθηκε αυτό που λέγαμε από την αρχή και το έλεγα κι εγώ προσωπικά, ότι θα είναι μία διοίκηση που θα έχει χαρακτήρα και ενωτικό και αυτοδιοικητικό. Όλο το προεδρείο εκλέχτηκε ομόφωνα, ομόψυχα και σε αυτό το κλίμα θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, ο οποίος επανελεξέγη για δεύτερη τετραετία στη θέση του αντιπροέδρου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έρθουν δύσκολες μέρες για την τοπική αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να τις αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και σε συνεννόηση για να μπορέσουμε να φέρουμε αποτελέσματα». Και πρόσθεσε πως «πρέπει σταθερά και απαρέγκλιτα στις γραμμές και τις θέσεις που έχουμε καταλήξει εδώ και χρόνια να αγωνιστούμε, έτσι ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας η αυτοδιοίκηση να προσεγγίσει προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Το νέο μέλος του προεδρείου, ο Βασίλης Γάκης, έκανε λόγο για συναινετική διαδικασία και πρόσθεσε «πως τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση είναι πολλά, δύσκολα, κοινά και νομίζω πως μέσα σε αυτή τη λογική θα πρέπει να επικρατήσει η συναίνεση, όσο το δυνατόν περισσότερο, για τη θωράκιση της επίλυσης των προβλημάτων».