ΠΕΔ-ΚΜ : Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς συνοδεύτηκε με την απονομή τιμών σε τρεις ανθρώπους-σύμβολα της προσφοράς στον συνάνθρωπο, της προσήλωσης στον στόχο και της συνεισφοράς στα κοινά και τον τόπο.
Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν για την προσφορά τους ο πατέρας Αθηναγόρας, ιδρυτής του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων, «Φάρος του Κόσμου», ο απόφοιτος  του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Αργύρης Κουμτζής, που παρότι τυφλός εκ γενετής κατάφερε να αποφοιτήσει και μάλιστα με άριστα, κόντρα στα εμπόδια που πολλές φορές βρήκε από την πλευρά της πολιτείας και ο επί 38 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς, Σταύρος Ζαμπέτογλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζιδης, επισήμανε πως ενίοτε συμβαίνουν μικρά θαύματα. Ως ένα από αυτά ανέφερε την ίδρυση του Φάρου του Κόσμου από τον πατέρα Αθηναγόρα, τονίζοντας πως τα παιδιά στον Δενδροπόταμο δεν τελείωναν καν το σχολείο ενώ πλέον αποφοιτούν από το πανεπιστήμιο. Αστειευόμενος είπε πως μπορεί το ανάστημά του να φτάνει τα 2,02, ωστόσο σημείωσε πως το πνευματικό και ηθικό του ανάστημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν σύγχρονο Ιεραπόστολο στον Δενδροπόταμο, που οπλίζει τα παιδιά με πίστη και ψυχικά χαρίσματα τους και τους έκανε να μην αισθάνονται απομονωμένα.
Πέρα από την τιμητική πλακέτα, με απόφαση της ΠΕΔ-ΚΜ, δόθηκαν στον Φάρο του Κόσμου 5.000 ευρώ. Με τη σειρά του ο πατέρας Αθηναγόρας μίλησε για την “άγρια δύση της Θεσσαλονίκης” στην οποία όμως με πίστη και στήριξη κατάφεραν να φτιάξουν έναν δεύτερο Λευκό Πύργο, έναν φάρο για παιδιά που χρειάζονται καθοδήγηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Ως άνθρωπο που σπάει στερεότυπα χαρακτήρισε ο κ. Καϊτεζίδης τον Αργύρη Κουμτζή που με χαρακτήρα υψηλών απαιτήσεων παρέδωσε μαθήματα ζωής, καθώς όπως είπε καμιά φορά πρέπει να τρέχεις μόνος σου τους δύσκολους δρόμους της ζωής. Τονίζοντας πως κόντεψε να μείνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λόγω γραφειοκρατίας, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις και κατάφερε να φοιτήσει στο τμήμα της επιλογής του, αλλά κυρίως άνοιξε το δρόμο με τη δύναμη της θέλησης για τους υπόλοιπους φοιτητές που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Σήμερα διαπρέπει διεθνώς, εκπονώντας το διδακτορικό του. Την τιμητική πλακέτα και το συμβολικό ποσό των 2.000 ευρώ παρέλαβαν οι γονείς του, καθώς ο νεαρός φοιτητής βρίσκεται στη Γερμανία, με τον πατέρα του εμφανώς συγκινημένο να λέει πως ο γιος του άνοιξε έναν πολύ δύσκολο δρόμο που βάζει στη μόρφωση όλα τα άτομα με αναπηρία. “Πριν από αυτόν υπήρχαν διακρίσεις τώρα θα λέγαμε ότι λύνονται σιγά σιγά και έχουν πρόσβαση. Σας θέλουμε στο πλευρό μας και στο πλευρό των ατομων με αναπηρία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχό μας, Σίμο Δανιηλίδη που ήταν πάντα στο πλευρό μας και του οφείλουμε πολλά”, είπε ο Σωτήρης Κουμτζής.
Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο Σταύρος Ζαμπέτογλου περιέγραψε την 38χρονη πορεία του στην αυτοδιοίκηση, ενώ ο κ. Καϊτεζίδης, αποκαλώντας τον Νέστορα της αυτοδιοίκησης, σημείωσε πως υπηρέτησε τον δήμο Καλαμαριά από όλες τις θέσεις, ενώ τόνισε την αγάπη του για την εθνική ομάδα μπάσκετ ταξιδεύοντας μαζί της σε όλη την υφήλιο αλλά και την αφοσίωσή του στα αδέσποτα ζώα.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενότητας, παραβρέθηκαν αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και μέλη της ΠΕΔ, ενώ την πίτα ευλόγησε ο μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.
Το φλουρί κέρδισε ο Χρήστος Ζησάκος, δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών που κέρδισε μια εικόνα, ενώ το συμβολικό δώρο των 5.000 ευρώ έπειτα από κλήρωση πηγαίνει στον δήμο Αλμωπίας.

πηγή : ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

https://www.voria.gr

ped.jpg

ped2.jpg

ped3.jpg

ped4.jpg