Παρα ΠΟΛΙΤΙΚΑ : «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ»

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Ο καιρός  εκτός καιρού, εκτός εαυτού, για άλλη εποχή, να έχασε τον δρόμο;

Συννεφόκαμα Οκτώβρη μήνα;

Ελάχιστη θερμοκρασία κοντά 25 βαθμοί; Βέβαια, η ζέστη διώχνει τον κορονοϊό, έτσι δεν προέβλεπαν;

*************

Σε καραντίνα η Θεσσαλονίκη …

Παιδιά να φοράτε μάσκα. Να ξέρετε πως αν νοσηλευτείτε με κορονοϊό το κινητό παραδίδεται στον/στη σύζυγο. (Οπότε είναι πιθανόν να μη βγείτε ζωντανοί.)

*************

Οι  επαγγελματίες  με POS διαμαρτύρονται  για την καθυστέρηση τραπεζών να αποδώσουν στους λογαριασμούς τους, τις ηλεκτρονικές εισπράξεις τους.

Αυτό συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, λένε, κατά το οποίο οι τράπεζες επικαλούνται τεχνικούς λόγους, που μπορεί να ’ναι υπαρκτοί και να προσπαθούν τα πιστωτικά ιδρύματα να το αντιμετωπίσουν, όμως οι μικροεπαγγελματίες ιδιαίτερα, δεν έχουν το περιθώριο να περιμένουν πολλές ημέρες μέχρι να «εισπράξουν» τα χρήματά τους.

*************

Περπατάς ; Μάσκα, αλλιώς παράβαση και πρόστιμο. Προλαβαίνεις και κάθεσαι στο καφέ εκεί δίπλα, μ’ άλλους τρεις μαζί, μια χαρά, νομιμότατος. Αν κάτσεις δύο μέτρα παραδίπλα στο παγκάκι, πάλι μάσκα υποχρεωτικά.

ΑΝ περπατάς φορώντας φόρμα είναι άσκηση, είσαι εντάξει. Άμα είσαι με το τζιν, μάσκα οπωσδήποτε. Ελέγχουν άραγε οι αστυνομικοί και τα παπούτσια των υποτίθεται ασκούμενων; Πώς κάνει ο «τέταρτος» στην αλλαγή των ποδοσφαιριστών…

*************

Στο  κλίμα των καιρών ο Μ. Λ. από χωριό της ΄Β Θεσσαλονίκης και στον ρυθμό της περιοχής.
– Τι φκιάν’τς;
– Τι να φκιάξου; Ούλου μι τσ’ μάσκις…

*************

ΚΙ όμως, το 1976 είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μετάφραση του βιβλίου του Μάο Τσε Τουνγκ με τίτλο Νέα Δημοκρατία. Φυσικά και δεν πρόκειται γι’ αυτό που μπορεί να νομίσει κάποιος εκ πρώτης όψεως.

Το ψάχνει πάντως ο Κουφαλιώτης Β.Μ. Βλέπει άλλωστε γύρω του όλο αυτόν τον καιρό την κυβέρνηση της ΝΔ να ματαιώνει παρελάσεις, να κλείνει εκκλησίες, να μανταλώνει ιδιωτικές επιχειρήσεις, τώρα με τον Πτωχευτικό να παίρνει και τα σπίτια και τις περιουσίες του κόσμου. (Κομμουνισταί παιδί μου, κομμουνισταί).

*************

Ανεβαίνει συνεχώς στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων η τιμή βάμβακος, καθώς έχει αγγίξει τα 72 σεντς/λίμπρα και κινείται συνεχώς προς τα πάνω.
Η χαμηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί το 2020, ήταν την 1η Απριλίου την περίοδο του γενικού lockdown, οπότε είχε καταρρεύσει στα 48,85 σεντς/λίμπρα.

Έκτοτε χρηματιστηριακά συνεχώς ανεβαίνει, το μόνο που απομένει είναι να επαληθευτεί και στη φυσική αγορά που παραμένει ακόμη μουδιασμένη καθώς στα εκκοκκιστήρια αγοράζουν από τους παραγωγούς στα 41-42 σεντς/κιλό