Παραπολιτικά-Παρασκήνιο : ΔΗΜΟΤΗΣ online …!

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ

ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ

Φίλες και φίλοι γεια και χαρά σας.
Να ΄μαστε πάλι εδώ να σχολιάσουμε την πρόσφατη πολιτική πραγματικότητα στο Δήμο Χαλκηδόνος και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τον τρόπο με τον οποίο αυτή η διοίκηση εμπαίζει όχι μόνο τους δημότες αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους. Σύγκρουση λοιπόν μεταξύ προέδρου ΔΕΥΑΧ κ. Πιτίκη και Μηντζαρίδη-Βλαχάκη με αφορμή την επιχειρούμενη εν κρυπτώ μεταστέγαση της ΔΕΥΑΧ από τη Χαλκηδόνα στον Άγιο Αθανάσιο.
Στις 19/3/2021 οι Ενεργοί Δημότες στο φέισμπουκ κάνουν μια ανάρτηση με τίτλο «νέο ήθος, νέο ύφος». Εκεί εξιστορούν τον αδόκιμο τρόπο με τον οποίο ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ επιχειρούν τη μεταστέγαση της υπηρεσίας. Επικαλούνται ένα έγγραφο του κ. Αναγνωστόπουλου, το οποίο δεν υπήρξε ποτέ, ενώ από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ τους δηλώθηκε (ψευδώς κατά τους ίδιους) και ο αριθμός πρωτοκόλλου του. Στις 21/3/2021 επανέρχονται στο διαδίκτυο σε ανάρτηση με τίτλο «Το έγγραφο ΦΑΝΤΟΜΑΣ – Το ΗΘΟΣ και ΥΦΟΣ της ΔΕΥΑΧ και του Δ.Χαλκηδόνος».
Εδώ κατηγορούν για το ίδιο θέμα τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ (https://www.youtube.com/watch?v=ijMiLzFMu3g). Και στο συμβούλιο της 23/3/2021 ο κ. Πιτίκης επιχειρεί να απαντήσει στα αναπάντητα. Και τι κάνει ? Δείχνει στην κάμερα ένα χαρτί και λέει πως αυτό είναι το επίδικο έγγραφο και ότι ο αριθμός πρωτοκόλλου του είναι 2093/28-1-21. Τελικά τι αποδείχθηκε ? Ο κ. Πρόεδρος δεν επεδείκνυε στους συναδέρφους του το έγγραφο το οποίο επικαλούνταν, αλλά την πρόσκληση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Καταλαβαίνετε με ποιο ερασιτεχνικό τρόπο (για να μην πούμε κάτι χειρότερο), ασκούν σήμερα διοίκηση στο Δήμο ?
Είναι δυνατόν να επιχειρείτε με αυτόν τον τρόπο να πάρετε τη ΔΕΥΑΧ στο χωριό σας, και όταν σας πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη, εσείς να λέτε αναλήθειες, εμπαίζοντας όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τους συναδέρφους σας στο δημοτικό συμβούλιο? Και το άκρον άωτον : να απειλεί ο κ. πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ με μηνύσεις τους συναδέρφους του ενώ τους επιδεικνύει άσχετο έγγραφο ?
Είναι δυνατόν ?
Και είναι ακόμη σήμερα στη θέση του μετά όσα έγιναν? Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, ο οποίος επικαλείται το σχετικό έγγραφο χωρίς να γνωρίζει αν υπάρχει, και τελικά να παρουσιάζει αντί για αυτό μια πρόσκληση συνεδρίασης στους συμβούλους? Αν υπήρχε σοβαρή διοίκηση, έπρεπε ο δήμαρχος να του είχε ζητήσει την παραίτησή του ή να είχε δηλώσει παραίτηση ήδη ο ίδιος. Αλλά η λέξη σοβαρότητα είναι κάτι που δυστυχώς αγνοείται στα πολιτικά πεπραγμένα αυτής της διοίκησης.
Έτσι θα συνεχίσουν να διοικούν? Πάμε παρακάτω. Όσοι και όσες είχαν τις αντοχές να δουν όλη τη συνεδρίαση, διαπιστώσαμε ένα πράγμα : την πολιτική μοναξιά του κ. Αναγνωστόπουλου. Στις επιθέσεις που δέχτηκε από Μηντσιούδη, Μηντζαρίδη, Ευσταθιάδη αναγκαζόταν και απαντούσε μόνος του χωρίς τη συνδρομή κανενός από τους αντιδημάρχους του ή τους συμβούλους του. Γιατί άραγε αυτή η εγκατάλειψη από τους οικείους του? Προξενεί εντύπωση αυτό το γεγονός της απομόνωσης του Δημάρχου από τους δικούς του ανθρώπους.
Σαν να καταλαβαίνουν ότι αν μιλήσουν θα εκτεθούν και γι΄αυτό επιλέγουν τη σιωπή. Μόνο ο κ. Β. Μπίκος – για τα μάτια – προσπαθεί να αρθρώσει που και που κάτι ντεμί-υπερασπιστικό για το δήμαρχο, αλλά τα χρόνια πέρασαν και τα status έχουν αλλάξει πλέον στον πολιτικό του λόγο.
Εντύπωση επίσης στις απαντήσεις του δημάρχου κάνει ο έντονος ειρωνικός και απαξιωτικός τρόπος τον οποίο έχει επιλέξει για να απαντάει, ειδικά στην πολιτική κριτική που δέχεται από τους Μηντσιούδη, Ευσταθιάδη. Μάλιστα αυτό σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από πολλούς με τους οποίους παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του ΔΣ όλο αυτό τον τελευταίο καιρό και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας για αυτές.
Η έφεση δηλαδή του δημάρχου να χρησιμοποιεί έντονα την ειρωνεία και την απαξίωση απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, έχοντας μάλιστα την άνεση του άφθονου χρόνου που του δίνει ο πρόεδρος του ΔΣ για να μιλάει υπερβολικά και συνεχώς. Πάντως η ειρωνεία στο λόγο του, χωρίς να μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις, δεν ωφελεί σε τίποτε. Ίσα ίσα που χτυπάει άσχημα στον κόσμο που την εντοπίζει και τη διαπιστώνει. Άλλο. Να επισημάνουμε ότι κοντεύουμε να κλείσουμε δυο χρόνια για το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και υπάρχουν σύμβουλοι οι οποίοι ακόμα δεν ξέρουμε πως είναι η φωνή τους. Πιάνοντας από τη διοίκηση, η κα Κοκκινίδου, ο κ. Καραγιώργος αγνοούνται.
Σαν να μην υπάρχουν. Από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των Νομικών Προσώπων, οι κ.κ. Βαϊνας, Κωστοπουλου, Μπατζαρακιδης, Ανεστιδης, και Κορδονουρης τοποθετούνται ελάχιστα και σπάνια ακούγεται η φωνή τους. Δείγμα ότι αυτή η ομάδα υστερεί σε πολιτική σκέψη και εμπειρία. Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η κα Κοκκινου η κα Παραλυκιδου και οι κ.κ. Πουντος, Σαμανδαρας, Ισμαηλιδης και Χατζηκυριακος είναι ωσεί παρούσες και παρόντες. Μόνο για το ναι και το όχι ακούγονται. Αναρωτιόμαστε για όλους τους παραπάνω : σαν δημοτικοί σύμβουλοι που οι δημότες τους εμπιστεύτηκαν το ρόλο να μιλάνε εκπροσωπώντας τους, έτσι πρέπει να παρουσιάζονται?
Δεν έχουν προτάσεις, δεν έχουν ιδέες, δεν αντιδρούν σε κάτι? Για ποιο λόγο έβαλαν τότε υποψηφιότητα? Μια που αναφερόμαστε σε συμβούλους, να επισημάνουμε κάποια πράγματα που βλέπουμε στην παράταξη Σαραφίδη. Ενώ ο κ. Κούρας παρουσιάζεται ιδιαίτερα θετικός και ενισχύει συνεχώς την στάση Σαραφίδη για στήριξη στο δήμαρχο, παρατηρούνται διαφοροποιήσεις από τους κ.κ. Παπαμιχαήλ και Κορόνα. Από ότι φαίνεται οι συγκεκριμένοι δεν μπορούν να σηκώσουν εύκολα το βάρος της στήριξης που δίνει ο αρχηγός τους προς το δήμαρχο και όποτε μπορούν το δείχνουν. Έστω και με την απουσία τους. Για το θέμα της γνωμάτευσης για έγκριση περιβαλλοντικών όρων στην εταιρία ΒΙΟΛΑΡ στη Γέφυρα, είχαμε πολύωρη συζήτηση. Η γνωμοδότηση πέρασε με μικρή πλειοψηφία. Έντονες επιφυλάξεις εκφράστηκαν από την παράταξη του κ. Μηντσιούδη, της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον κ. Ευσταθιάδη.
Οι ενστάσεις τους επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η εταιρία ζητάει να πάρει έγκριση για δραστηριότητες οι οποίες τελικά θα απασχολούν πολύ λίγο προσωπικό (συνολικά μόλις 15 άτομα). Ότι η κακώς η εταιρία αιτείται έγκριση λειτουργίας εκκοκκιστηρίου- ξηραντήριου, με την αιτιολογία ότι έχει αγοράσει την παλιά άδεια της Ομοσπονδίας. Κι αυτό γιατί η Ομοσπονδία έχει κλείσει και δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας από το 2005. Ενστάσεις εκφράστηκαν και για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της παλιάς Ομοσπονδίας τον οποίο δηλώνει ότι θα κάνει η εταιρία. Κι αυτό γιατί μηχανολογικός εξοπλισμός δεν υφίσταται σήμερα αφού ήδη εκποιήθηκε από το 2012.
Επίσης αναφέρθηκε ότι η συγκεκριμένη ζώνη είναι χαρακτηρισμένη από το ΓΠΣ του 2009 ως ζώνη χονδρεμπορίου και όχι ως βιομηχανική. Ακόμη ότι δεν λήφθηκε υπόψη στη μοριοδότηση, η ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου. Στο θέμα αυτό ό κ. Αναγνωστόπουλος προσπάθησε να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της ανάπτυξης στην συγκεκριμένη περιοχή, υποβιβάζοντας τις προαναφερόμενες ανησυχίες που εκφράστηκαν από τους συμβούλους. Μάλιστα τους κατηγόρησε ότι αυτοί αντιδρούν γιατί θέλουν «κουφάρι» το παλιό εργοστάσιο ενώ ο ίδιος θέλει να το δει να αποκτά την παλιά του λάμψη. Φτηνός λαϊκισμός από το Δήμαρχο. Να χαρακτηρίζει τους συναδέρφους του ως αντιδρώντες στην ανάπτυξη.
Δεν απάντησε όμως για το γεγονός ότι οι συνάδερφοί του το κάνουν αυτό γιατί η εταιρία ζητά να κάνει βιομηχανικές δραστηριότητες σε υφιστάμενη ζώνη χονδρεμπορίου δίπλα σε κατοικημένη περιοχή. Ούτε απάντησε στον προβληματισμό τους για το πως θα λάμψει ξανά μια επιχείρηση με συνολικά 15 άτομα προσωπικό. Την παραχώρηση του δρόμου όμως επανέλαβε ότι είναι πρόθυμος να την προχωρήσει. Τέλος να τονίσουμε για το συγκεκριμένο θέμα, ότι ακούμε τα παράπονα από κάποιους παλιούς συνεταιριστές οι οποίοι χρεώθηκαν χιλιάδες ευρώ από τα χρέη της παλιάς Ομοσπονδίας και ακόμη και τώρα τα βιβλιάρια τους είναι δεσμευμένα. Αυτοί αντιδρούν λέγοντας «πως είναι δυνατόν να λένε κάποιοι ότι πήραν την άδεια λειτουργίας της παλιάς ΟΓΣΘ και τα χρέη να μένουν σε εμάς? Ας έρθουν να αγοράσουν και τα χρέη που τα φορτωθήκαμε εμείς».
Τι έχει να απαντήσει άραγε σε αυτούς ο κ. Αναγνωστόπουλος? Τέλος να αναφέρουμε για το πρόβλημα που υπάρχει στην πληρωμή του έκτακτου προσωπικού του Δ. Χαλκηδόνος. Ο κ. Μηντσιούδης το είχε αναφέρει σε προηγούμενη συνεδρίαση. Ο δήμαρχος του είχε απαντήσει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και πως ότι λέει ο κ. Μηντσιούδης δεν έχει βάση. Τελικά για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος βρίσκεται εκτεθειμένος λόγω των κινήσεων του.
Και το άσχημο στην περίπτωση αυτή είναι ότι τα λάθη του τα πληρώνουν μεροκαματιάρηδες άνθρωποι που δουλεύουν για 500 ευρώ το μήνα.
Κι αυτά τα στερούνται τώρα εξαιτίας του ερασιτεχνικού τρόπου που διοικούν κάποιοι. Αυτά προς το παρόν και καλή αντάμωση …

ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ   online …!