Παραπολιτικά και Παρασκήνιο : Δημότης ONLINE στην Χαλκηδόνα

“ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ, ΑΛΛΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ… !”

(Ντίνος Ηλιόπουλος)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Φίλες και φίλοι γεια σας.
Δεν ήταν στο πρόγραμμα να γράψουμε σήμερα. Λόγω καραντίνας οι μετακινήσεις και τα σου ΄πα-μου ΄πες έχουν λιγοστέψει και ειδικά τον τελευταίο καιρό φυλαγόμαστε ιδιαίτερα.  Όμως χθες πέσαμε πάνω σε αυτό το βίντεο που ανήρτησε ο κ. Ευσταθιάδης για το ζήτημα της αδειοδότησης του εργοστασίου στη Γέφυρα.
 Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα στο βίντεο της συνεδρίασης. Άλλωστε για να δεις 7 ώρες βίντεο από δημοτικό συμβούλιο πρέπει να έχεις ιδιαίτερες αντοχές. Σε κάθε περίπτωση όμως μπήκαμε ξανά χθες να το δούμε και αυτά που είδαμε, είναι απίστευτα…
Διαπιστώσαμε ότι δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε με ευθύνη κάποιων «μια ωραία ατμόσφαιρα».
Είναι δυνατόν να βλέπουμε ένα τόσο έμπειρο σύμβουλο και συνδικαλιστή όπως είναι ο  Μάκης Κούρας να δηλώνει επίσημα σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ότι «Εάν θα βρει τρόπο να πάρει την άδεια λειτουργίας θα την πάρει. Μπορεί να μην είναι και τόσο νόμιμος…. Είναι δεν είναι νόμιμος δεν είναι δικιά μου δουλειά».
Κυριολεκτικά μείναμε άγαλμα. Καταρχήν αναρωτιόμαστε αν αυτές οι δηλώσεις είναι στα όρια της νομιμότητας. Κατά δεύτερον, να μας συγχωρέσει ο Μάκης αλλά επιτρέπεται δημοτικός σύμβουλος να λέει τέτοια πράγματα στα φανερά; Δηλαδή τι θα πει στα κρυφά;  Και που ήταν εκείνη την ώρα ο πρόεδρος του ΔΣ να τον ανακαλέσει; Που ήταν ο Δήμαρχος να του πει τι είναι αυτά που λες;
Που ήταν ο αρχηγός της παράταξης του ο κ. Σαραφίδης; Γιατί δεν μίλησε; Τον εκφράζουν τα λεγόμενα του συμβούλου του;
Σε κάθε περίπτωση όταν βλέπουμε ένα δημοτικό σύμβουλο δημοσίως στη συνεδρίαση να λέει ότι δεν τον νοιάζει αν αυτό που γίνεται είναι νόμιμο ή παράνομο, τότε καταλαβαίνουμε πολλά. Οφείλει ο κ. Κούρας να παραδεχθεί το λάθος του στην επόμενη συνεδρίαση.
Και να σημειώσουμε κάτι προς τον πρόεδρο του ΔΣ : Δεν μπορείς να επιτρέπεις κ. Ταχτατζόγλου να ακούγονται τέτοια στις συνεδριάσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως χώρος ανοχής παρανομιών. Σήμερα ειπώθηκαν αυτά, αύριο τι θα ειπωθεί ;  Που θα καταλήξει η κατάσταση αν τα ανέχεσαι πρόεδρε αυτά; Έχεις υποχρέωση και οφείλεις λόγω της θέσης που σου δόθηκε να προστατέψεις τη λειτουργία του Συμβουλίου από τέτοιες ακραίες απόψεις.
Πάμε παρακάτω. Ακούγεται ο σύμβουλος κ. Τσακίρης να επιτίθεται στον κ. Ευσταθιάδη με την αιτιολογία ότι τον κούρασε και θέλει να πάει για ύπνο γιατί την επόμενη μέρα δουλεύει ενώ ο άλλος είναι αργόσχολος. Δεν είναι δικό μας θέμα να σχολιάσουμε την προσβολή και δεν θα το κάνουμε.
Αλλά θα σχολιάσουμε το θεσμικό ατόπημα. Πάμε καλά ρε παλικάρια; Γι΄αυτό σας έκανε ο κόσμος δημοτικούς συμβούλους; Για να λέτε : «τελείωνε, θέλω να πάω για ύπνο»; Όταν συμμετέχετε στη συνεδρίαση από το σπίτι σας και μπορείτε άμεσα να κλείσετε τον υπολογιστή σας και να αποχωρήσετε; Είναι συμπεριφορές αυτές, όταν μάλιστα συζητείται ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο σας; Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι προσβάλλετε όσους σας ψήφισαν;
Και στο κάτω-κάτω όποιος θέλει να πάει για ύπνο, όποιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος και τις υποχρεώσεις του αξιώματος διότι τον εμποδίζουν οι προσωπικές του δουλειές, τότε γιατί έβαλε υποψηφιότητα; Ας παραιτηθεί και ας κοιμάται από τις 9 το βράδυ. Δεν τον κρατάει κανένας με το ζόρι. Υπάρχουν και άλλοι αναπληρωματικοί, πιθανώς πολύ καλύτεροι.
Πάμε στο ζουμί. Μεγάλη γκέλα για το δήμαρχο η απόσυρση της Μελέτης από την εταιρία. Και μάλιστα ακριβώς την επόμενη μέρα μετά τη συνεδρίαση. Από όσα γνωρίζουμε βάσει της οφ δη ρέκορντ πληροφόρησής μας, αλλά και από όσα είδαμε, ο κ. Αναγνωστόπουλος το είχε πάρει πάνω του προσωπικά το ζήτημα της έγκρισης της Μελέτης. Όλος ο αγώνας που έκανε για να περάσει τη μελέτη αυτή, κόντρα μάλιστα στις σοβαρές ενστάσεις τις οποίες αντιμετώπισε και τις οποίες αγνόησε, πήγε στράφι.
Είναι σήμερα ο πιο σοβαρά εκτεθειμένος από αυτή την εξέλιξη και δεν θα θέλαμε να ήμαστε τώρα στη θέση του. Γιατί λογικά θα κληθεί να δώσει λόγο γιατί αγνόησε τις απόψεις των συμβούλων που του λέγανε ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στην Μελέτη αυτή. Και σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, προμηνύεται θύελλα αντιδράσεων από συμβούλους για τους χειρισμούς του κ. Αναγνωστόπουλου.
Σε κάθε περίπτωση κατά τη γνώμη μας, πολιτικά χειρίστηκε το θέμα εντελώς ερασιτεχνικά. Οι ενέργειές του έκαναν ένα Δημοτικό Συμβούλιο να γίνεται μπαλάκι στις επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων. Αναρωτήθηκε άραγε ο δήμαρχος αν τέτοιες μεθοδεύσεις εξευτελίζουν και υποβιβάζουν το θεσμό του Συμβουλίου;
Αν είναι δυνατόν να χειρίζεται με αυτό τον τρόπο τέτοια σοβαρά ζητήματα. Αν είναι δυνατόν η Μελέτη που αγωνίζεται να την περάσει και να πείσει το Συμβούλιο ότι είναι άρτια, να αποσύρεται άρον-άρον την επόμενη μέρα από την εταιρία. Μεγαλοπρεπές το άδειασμα που επιφυλάχθηκε στον κ. Αναγνωστόπουλο. Ας ελπίσουμε αυτό να του έγινε μάθημα και να είναι πιο προσεκτικός στο χρόνο που του απομένει.
Κλείνοντας την έκτακτη αναφορά μας σε αυτό το μείζον θέμα που προέκυψε, θέλουμε να προβάλλουμε μια απορία για τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της Γέφυρας και τη γνωμάτευση του Τοπικού τους Συμβουλίου. Δεν τους προβλημάτισαν καθόλου οι ενστάσεις που ανέφερε ο δημοτικός τους σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος;
Γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να τις μελετήσουν; Γιατί τις προσπέρασαν ελαφρά τη καρδία; Αυτοί θα ζήσουν εκεί δίπλα, όχι εμείς. Μάλιστα αυτός που εκτέθηκε περισσότερο ήταν ο κ. Στεργιάδης ο οποίος ως μηχανολόγος, χαρακτήρισε «εμπεριστατωμένη και άρτια» μια Μελέτη η οποία αποσύρθηκε την άλλη μέρα. Τι έχουν να πουν τώρα στους συγχωριανούς τους;
Κλείνοντας θα έλεγα άλλη μία «κατραπακιά» για αποφάσεις της διοίκησης Αναγνωστόπουλου ( χάσαμε και τον λογαριασμό …) !
ΥΓ 1 Βλέποντας τη συνεδρίαση ξανά έχουμε να πούμε ότι ξεχώρισαν για την αρτιότητα της τοποθέτησής τους οι κ. Μηντσιούδης και Μαρκίδης. Ειδικά ο κ. Μηντσιούδης παρουσιάζεται πολύ ανεβασμένος τελευταία και θεωρούμε ότι τα θέματα που έρχονται στη συνέχεια τον ευνοούν πολιτικά…
ΥΓ 2 Αναφέρουμε ξανά  το πρόβλημα που υπάρχει στην πληρωμή του έκτακτου προσωπικού του Δ. Χαλκηδόνος. Για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος βρίσκεται εκτεθειμένος λόγω των κινήσεων του και τα λάθη του τα πληρώνουν μεροκαματιάρηδες άνθρωποι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι.
Μάλιστα πρόσφατα μάθαμε ότι τους κάλεσε και τους είπε ότι δεν ξέρει αν θα πληρωθούν και ότι όποιος μείνει, μένει με δική του ευθύνη. Μπορεί να μην πληρωθεί. Αυτά συμβαίνουν επί δημαρχίας Αναγνωστόπουλου…!!!
ΥΓ3 Θα έχουμε σύντομα έντονες εξελίξεις σχετικά με την πρόθεση του δημάρχου να μεταφέρει Δημοτικές Υπηρεσίες στον Άγιο Αθανάσιο και να πάρει την Τεχνική Υπηρεσία από τα Κουφάλια.
Καλή αντάμωση …