Παραπολιτικά ΚΑΙ… Παρασκήνια ! : ΔΗΜΟΤΗΣ online !

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ”

ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Φίλες και φίλοι γεια και χαρά σας.
Τελικά μόνο πότε θα πάμε στον Παράδεισο δεν ξέρουμε.
Όλα τα άλλα σας τα έχουμε γράψει.
Είναι γεγονός πως όσοι και όσες μας διαβάζετε, έχετε την πιο έγκυρη ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Δήμο Χαλκηδόνος. Κάθε φορά εκπληρώνουμε το σκοπό για τον οποίο ξεκίνησε να γράφεται η στήλη αυτή : την ενημέρωση του δημότη για όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Και κάθε φορά διαπιστώνετε πόσο πανηγυρικά δικαιωνόμαστε για ότι γράφουμε.
Πάμε λοιπόν.
Σήμερα θα αποκαλύψουμε το “πολιτικό πλάνο” της διοίκησης Αναγνωστόπουλου. Όχι για την ανάπτυξη του Δήμου. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία αν υπήρχε ή όχι. Θα αποκαλύψουμε το πολιτικό πλάνο. Αλλά δεν διεκδικούμε δάφνες. Όσα ειπώθηκαν στο προχθεσινό συμβούλιο το φανέρωσαν ξεκάθαρα.
Να πούμε πρώτα ότι η διοίκηση αυτή αριθμεί 11 στα 33 μέλη στο συμβούλιο. Όμως το γεγονός αυτό έχει λειτουργήσει σαν καμπανάκι, δημιουργώντας πρόσθετα αντανακλαστικά και αναζήτηση εναλλακτικών στην παράταξη του κ. Αναγνωστόπουλου.
Την 1η βασική εναλλακτική του λοιπόν, τη βλέπουμε εδώ και καιρό : την αγαστή συνεργασία με την παράταξη Σαραφίδη. Βέβαια φαίνεται ότι ο δήμαρχος είχε επιλέξει από πριν το συνεργάτη του. Βλέπετε ότι όλο αυτό τον καιρό ο κ. Σαραφίδης φέρεται πολύ γλυκά στο δήμαρχο.
Βλέπετε πόσο όμορφα λειαίνει τις γωνίες και γίνεται χρήσιμος.  Για τον τόπο του φυσικά και μετά για το δήμαρχο. Η συνεργασίες των δύο και οι σχέσεις «ομόνοιας» μεταξύ τους δεν κρύβονται πλέον. Είναι εξόφθαλμες.
Προχθές φάνηκε η 2η βασικότατη εναλλακτική του πλάνου του δημάρχου με την παραδοχή που έκανε ότι θα προχωρήσει σε μόνιμη μεταστέγαση βασικών υπηρεσιών του Δήμου. Το ζήτημα ξεκίνησε λίγες μέρες πριν, με την ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΧ κ. Πιτίκη για την προσωρινή μεταστέγαση της ΔΕΥΑΧ από τη Χαλκηδόνα στον Άγιο Αθανάσιο λόγω covid.
Κάτι που αποδείχθηκε πως ήταν ένα τεράστιο ολίσθημα.
Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις» ήρθε ο ίδιος ο δήμαρχος να διαψεύσει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ και να τον εκθέσει στην κοινωνία. Τον εξέθεσε, παρουσιάζοντάς τον ότι ουσιαστικά δεν έλεγε αλήθεια στην ανακοίνωσή του.
Γιατί πως είναι δυνατόν ο κ. Πιτίκης να αναφέρεται σε προσωρινή μεταστέγαση προκειμένου να καθησυχάσει τον κόσμο στη Χαλκηδόνα και λίγες μέρες μετά ο δήμαρχος να την κάνει οριστική; Κι εδώ υπάρχει ένα ερώτημα : πώς να σε εμπιστευτεί ο κόσμος κ. Πιτίκη όταν σε επίσημες ανακοινώσεις έκρυψες την αλήθεια από τον κόσμο; Γιατί δεν είπες από την αρχή ότι η μεταστέγαση θα είναι μόνιμη, αλλά μιλούσες για προσωρινή μετεγκατάσταση λόγω πανδημίας; Κρίμα κ. Πιτίκη. Πραγματικά κρίμα.
Έτσι αντιλαμβάνεσαι την σχέση σου με τους δημότες;
Στη συνεδρίαση τώρα.
Γιατί λοιπόν ο κ. Αναγνωστόπουλος κρέμασε τόσο γρήγορα το συνεργάτη του στα μανταλάκια; Όσοι προσέχουν τις αντιδράσεις του, θα έχουν διαπιστώσει ότι σε καταστάσεις πίεσης ο δήμαρχος δεν έχει την πολιτική εμπειρία να τις χειριστεί. Και εκτός αυτού ξαφνικά χάνει και τον έλεγχο των λεγομένων του. Δεν το λέμε εμείς. Τα γεγονότα μιλάνε.
Θυμηθείτε την αντίδρασή του όταν πιέστηκε για την απευθείας ανάθεση των 25.000 € σε εργολάβο για παλιές οφειλές.
Πιεζόμενος έντονα, το ξεφούρνισε. Έτσι και προχθές.
Όταν πιέστηκε αφόρητα από Μηντσιούδη, Μηντζαρίδη, Ευσταθιάδη, έσπασε και βγήκε και αποκάλυψε το πλάνο του.
Ότι θα προχωρήσει σε μεταστέγαση Υπηρεσιών. Με μεγάλους  χαμένους βέβαια τα Κουφάλια και τη Γέφυρα. Τα Κουφάλια γιατί σε πρώτη φάση θα πάρει από εκεί την Τεχνική Υπηρεσία για να την σκορπίσει σε Χαλκηδόνα και Άγιο. Και τη Γέφυρα γιατί μετά από 25 χρόνια θα μείνει στην ιστορία ως ο δήμαρχος που συναίνεσε για να φύγει το ΚΕΚ από τη Γέφυρα. Για να έρθουν εκεί κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες, όπως είπε.
Πολιτικά λοιπόν η παράταξη του δημάρχου ξετυλίγει το πλάνο του μαστίγιου και του καρότου. Επιλεκτικά και μονόπλευρα για την κάθε Κοινότητα : μαστίγιο για τα Κουφάλια και τη Γέφυρα και καρότο για τον Άγιο Αθανάσιο, τη Χαλκηδόνα και γενικά την περιφέρεια του Δήμου. Γιατί το κάνει όμως αυτό;
Πολύ απλά γιατί βλέπει ότι είναι αδύναμος και αποφάσισε πλέον να πάει στο plan b. Αδύναμος γιατί 2 χρόνια τώρα δεν έδειξε έργο. Κι αυτό σχολιάζεται πλέον έντονα στην κοινωνία και τον ενοχλεί. Δείτε στη συνεδρίαση την αντίδρασή του για τα παράπονα των κατοίκων του Αγίου Αθανασίου για τις λακκούβες στο χωριό του δημάρχου και θα καταλάβετε.
Αδύναμος είναι επίσης γιατί έχει μικρή στελεχιακά παράταξη, με συμβούλους οι οποίοι δεν είναι αξιόλογες πολιτικές οντότητες και δεν μπορούν να κάνουν πολιτικό παιχνίδι. Αδύναμος είναι και γιατί ενδοπαραταξιακά ξέρει ότι έχει άτομα που περιμένει ότι θα τον αμφισβητήσουν όταν έρθει η ώρα. Άσχετα αν τώρα τον σιγοντάρουν.
Αδύναμος επίσης γιατί νιώθει ότι το ίδιο θα γίνει σύντομα μετά τη διετία και από αντιπολιτευτικούς κύκλους που σήμερα συνεργάζονται μαζί του. Και τέλος αδύναμος γιατί έχει την αυτογνωσία και καταλαβαίνει και ο ίδιος τις πολιτικές ικανότητές του και νιώθει ότι θα βρεθεί σύντομα «εν μέσω συμπληγάδων» που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί.
Πως ερμηνεύουμε λοιπόν το πολιτικό plan b του; Ότι θα πάει σε έξαψη του τοπικισμού και σε σύγκρουση με τα Κουφάλια.
Αυτό βλέπουμε πίσω από την κουρτίνα ως πολιτική επιλογή του εμείς. Κατά τη γνώμη μας θεωρεί ότι η προεκλογική συνταγή που εφάρμοσε και του έδωσε το Δήμο, θα είναι αυτή που θα τον βοηθήσει να αναπληρώσει τα τεράστια κενά της δημαρχίας του. Θα προσπαθήσει λοιπόν να συσπειρώσει τον κόσμο στην Περιφέρεια, εμφανιζόμενος ως ο δήμαρχος που τα έβαλε με τα Κουφάλια, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Ακόμη και αν αυτό περιέχει και αλλαγή στην έδρα του Δήμου. Μην εκπλαγείτε καθόλου αν δούμε και αυτό μελλοντικά πάνω στο τραπέζι. Με βάση αυτή την επιλογή θα αποψιλώσει τα Κουφάλια, θα ενισχύσει όσο μπορεί τον Άγιο Αθανάσιο για να έχει φυλαγμένα τα νώτα του και θα σκορπίσει όπου μπορεί υπηρεσίες σε μεγάλα χωριά της περιφέρειας, για να μπορεί να πει ότι έκανε αποκέντρωση.
Αυτό θα είναι και το βασικό σύνθημα που βλέπουμε να χρησιμοποιεί στην πορεία : αποκέντρωση.
Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε άλλους δήμους θα δούμε ότι είναι κοινή λογική ότι στην έδρα του Δήμου είναι μαζεμένες οι πιο σημαντικές υπηρεσίες, δηλαδή η Τεχνική και η Οικονομική Υπηρεσία γιατί ο Δήμαρχος πρέπει να τις έχει δίπλα του ανά πάσα στιγμή για να μπορεί να διοικεί. Δεν είναι θέμα λοιπόν αποκέντρωσης ούτε θέμα ενδυνάμωσης της έδρας. Είναι προαπαιτούμενο για μια σωστή διοίκηση. Δυστυχώς όμως εδώ θα ζήσουμε άλλες καταστάσεις. Γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Συνοπτικά να πούμε ότι ο δήμαρχος με τις αποφάσεις του αυτές αποφάσισε να παίξει με τη φωτιά. Θα δούμε βέβαια στην πορεία πως θα αντιδράσει ο κόσμος στην πράξη αυτή. Γιατί όταν δεν παρουσιάζεις έργο, ότι και να κάνεις ο κόσμος σου γυρίζει την πλάτη. Και βέβαια η ιστορία μπορεί να επαναλαμβάνεται αλλά τη δεύτερη φορά μόνο σαν φάρσα για όσους το επιχειρούν.
Θα δούμε και πως θα αντιδράσουν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες στα Κουφάλια. Επίσης να δούμε τι θα γίνει και στη Γέφυρα. Εδώ να πούμε ότι ακουγόταν από κάποιους εδώ και καιρό ότι ο κ. Σαραφίδης, για κάποιους λόγους τους οποίους θα αναφέρουμε σε άλλη ανάρτηση, έχει ζητήσει να φύγει το ΚΕΚ από εκεί και να πάει στο Δήμο Δέλτα στα Κύμινα.
Πιθανά με αυτή την επιλογή ο δήμαρχος επέλεξε από τη μια να ικανοποιήσει το σύμμαχό του και από την άλλη να προσπαθήσει να ρίξει το βάρος για την φυγή του ΚΕΚ στη στάση του «άσπονδου εχθρού του» και παλιού συνεργάτη του, του κ. Ευσταθιάδη. Ίσως επιχειρήσει δηλαδή να ρίξει στην τοπική κοινωνία το μήνυμα ότι όλα έγιναν λόγω  της αναφοράς που έγινε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς. Βέβαια κάτι τέτοιο τυπικά δεν έχει καμιά σύνδεση, αλλά κανείς δεν ξέρει πως σκέφτονται να το περπατήσουν κάποιοι στη Γέφυρα. Εν κατακλείδι ο Δήμαρχος ξέρει ότι η Γέφυρα του έχει γυρίσει την πλάτη μετά από όσα έκανε και πιθανά θεωρεί ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος εκεί.
Μια 3η εναλλακτική της παράταξης του κ. Αναγνωστόπουλου είναι ο προσεταιρισμός των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων. Φημολογείται ότι οι κ.κ. Διαμαντής και Στεργιάδης έχουν δώσει ήδη τα χέρια με το δήμαρχο. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Διαμαντής ανεξαρτητοποιήθηκε μαζί με τον κ. Κοσκινά για το θέμα Χατζάκου – Τσώκου. Όταν όμως ο Μηντσιούδης έκανε δεκτές τις απαιτήσεις τους και παραίτησε την κα Τσώκου επαναφέροντας τον Χατζάκο, ο κ. Διαμαντής σε αντίθεση με τον κ. Κοσκινά δεν επέστρεψε στην παράταξη που τον εξέλεξε και δεν παρέδωσε την έδρα του. Για τον δε κ. Στεργιάδη, κανείς δεν κατάλαβε μέχρι τώρα γιατί αποχώρησε από την παράταξή του.
Άλλοι λένε ότι έχει κρυφές φιλοδοξίες για να κατεβεί για δήμαρχος.
Άλλοι ότι είδε το κενό στην παράταξη του δημάρχου στη Γέφυρα και έτρεξε να ανεξαρτητοποιηθεί  για να καπαρώσει θέση αντιδημάρχου.
Πάντως συζητήθηκε έντονα ότι ο Μηνάς ρίχνει όλο το βάρος για την εξέλιξη αυτή στον πρώην αρχηγό της παράταξης τον Φώτη τον Κυριακίδη. Θεωρεί ότι ο Κυριακίδης βρίσκεται πίσω από την ανεξαρτητοποίηση γιατί θέλει να επανέρθει στη θέση του αρχηγού.
Αλήθεια ή όχι, θα δούμε. Πάντως είναι γνωστό ότι οι σχέσεις Μηνά-Φώτη είναι στο απόλυτο ναδίρ. Στην ουσία δεν υπάρχουν πλέον.
Άλλες επισημάνσεις από το δημοτικό συμβούλιο έχουν να κάνουν με την πολύ φιλική στάση του κ. Κούρα απέναντι στη διοίκηση. Φαίνεται ότι ο Μάκης έχει αλλάξει αισθήματα και στηρίζει Αναγνωστόπουλο για κάποιους λόγους. Θα το μάθουμε το γιατί.
Μηντσιούδης και Μηντζαρίδης ήταν ανεβασμένοι και ζωηροί στην τελευταία συνεδρίαση.
Μαζί με τον Παναγιώτη Μαρκίδη σήκωσαν στους ώμους τους την πρώτη αντίδραση για το θέμα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών από τα Κουφάλια.
Σε αντίθεση με τον κ. Σαραφίδη ο οποίος έκανε εντύπωση με την πολύ χαλαρή τοποθέτησή του, για ένα θέμα το οποίο πλήττει άμεσα τα Κουφάλια από όπου κατάγεται.
Μάλιστα η τοποθέτηση Παπαμιχαήλ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, έδειξε ευθεία αντίθεση μεταξύ τους… !
Αξιοσημείωτο ότι ο κ. Κορδονούρης (πρόεδρος του Νομικού Προσώπου) που πήρε το λόγο, επέλεξε να μην αναφερθεί καθόλου στο επίκαιρο ζήτημα με την καταγγελία που έγινε από σύμβουλό του για τα οικονομικά του Νομικού Προσώπου, γεγονός που έκανε εντύπωση. Όλοι περίμεναν ότι θα έβγαινε να δώσει στοιχεία, αλλά το απέφυγε. Γεγονός που προξένησε απορία.
Για την κακοκαιρία ο δήμαρχος προσπάθησε να πάρει τα εύσημα, αλλά δέχτηκε σκληρή κριτική ότι πανηγυρίζει για τα αυτονόητα.
Εδώ να σημειώσουμε στο δήμαρχο ότι καταντάει ανέκδοτο να βγαίνει να πανηγυρίζει γιατί καθάρισε τους δρόμους μετά από ένα χιόνι μιας μέρας. Ας πάει να ρωτήσει τους παλιούς δημάρχους τι κακοκαιρίες αντιμετώπισαν στις μέρες τους.
Όχι και την τρίχα να την κάνουμε τριχιά. Και να βλέπουμε και μάλιστα σε κεντρικά σάιτ της Θεσσαλονίκης στημένα ευχαριστήρια από πρώην πρόεδρο των Κουφαλίων… !
Έλεος…
Αυτά προς το παρόν και καλή αντάμωση …

ΔΗΜΟΤΗΣ online !