Ο ΚΑΙΡΟΣ : Αλλαγή του καιρού αναμένεται από το απόγευμα

Αλλαγή του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, καθώς ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από την Κεντρική Ευρώπη θα προσεγγίσει τη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι από το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας «Π» σημειώθηκαν χθες βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τοπικά έντονα φαινόμενα που δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές της Αχαΐας.
Σύμφωνα με τα πρωινά προγνωστικά δεδομένα της Παρασκευής 03/11 που επικαλείται το meteo.gr, τις απογευματινές ώρες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στα Βόρεια Επτάνησα, ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ήπειρο, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, και κατά τόπους στα υπόλοιπα Επτάνησα, και τη Δυτική Στερεά.
Οπως αναφέρει το meteo.gr, τοπικές βροχές μικρότερης έντασης θα εκδηλωθούν επίσης στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων στη βορειοδυτική χώρα και τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Παράλληλα, οι άνεμοι που θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο στα επίπεδα των 5-6 μποφόρ.