Ο δρόμος προς της ΕΚΛΟΓΕΣ : (Πυλαίας Χορτιάτη) Υποψήφιος δήμαρχος ο Νίκος Νυφούδης

Στη μάχη για τη διεκδίκηση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη ρίχνεται, επίσημα πλέον, ο Νίκος Νυφούδης, έχοντας τη στήριξη για τη συγκρότηση παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ. 
Είχε προηγηθεί η πρόταση στον κ. Νυφούδη από τοπικά στελέχη των δύο κομμάτων να ηγηθεί μιας νέας δημοτικής παράταξης, που θα εκφράζει τον κεντροαριστερό χώρο. Ο Ν.Νυφούδης – πρόσωπο γνώριμο στον δήμο καθώς ήταν υποψήφιος δήμαρχος και το 2010, ενώ δραστηριοποιείται και επαγγελματικά στην περιοχή – αποδέχθηκε την πρόκληση να ηγηθεί ενός σχήματος με τον ίδιο επικεφαλής. «Για πρώτη φορά υπάρχει πνεύμα συνεργασίας των ευρύτερων κομμάτων της Κεντροαριστεράς, των κινημάτων της Οικολογίας και ανένταχτων πολιτών. Σε αυτή την συστράτευση για κοινή κάθοδο, μου ζητήθηκε να τεθώ επικεφαλής σε μια υπερκομματική υποψηφιότητα. Με αίσθημα ευθύνης έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της κοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Πλέον τόσο ο κ. Νυφούδης όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού. Το στοίχημα είναι μεγάλο και δύσκολο για τον κ. Νυφούδη καθώς απομένουν μόλις οκτώ ημέρες για την κατάθεση του ψηφοδελτίου στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών για τις δημοτικές εκλογές. Ο ίδιος πάντως δηλώνει πρόθυμος να το παλέψει έως την τελευταία στιγμή ώστε να βρεθούν τα άτομα που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό και θα δώσουν τη μάχη για τις εκλογές. Ήδη χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση πολιτών στο δημαρχείο Πυλαίας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτωβρίου. Μάλιστα, τέτοιες συναντήσεις θα γίνονται σχεδόν καθημερινά αυτό το διάστημα.
«Στο χέρι μας είναι να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Όχι για μια ακόμα καταγραφή ποσοστών. Αλλά για μια προσπάθεια «από τα κάτω προς τα πάνω». Μόνο αν υπάρχει κοινή βούληση, σχέδιο, όραμα μπορεί το εγχείρημα να έχει βάση. Με γνώμονα το ασφυκτικό πλέον χρονοδιάγραμμα απαιτείται ωριμότητα, ενσυναίσθηση και συνευθύνη», σημειώνει.
Ο Νίκος Νυφούδης ήταν υποψήφιος δήμαρχος το 2010 και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (2000-2003).