Ο δρόμος… προς την ΔΗΜΑΡΧΙΑ !

Ο ΣΥΡΙΖΑ  στηρίζει Νυφούδη και Τσιφτελίδου στους δήμους Πυλαίας Χορτιάτη και Θέρμης

Τους υποψήφιους δημάρχους Νίκο Νυφούδη στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και Άννα Τσιφτελίδου στον δήμο Θέρμης στηρίζει εν όψει των δημοτικών εκλογών η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή τονίζει ότι ενισχύει με όλες τις δυνάμεις της τα δυο συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά σχήματα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης:
Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, επειδή αφορούν καίρια και άμεσα το πολιτικό και διοικητικό σύστημα της χώρας είναι βαθύτατα πολιτικές, όπως άλλωστε σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., και αποδεικνύουν την ειλικρίνεια και συνέπεια προθέσεων, θέσεων και συμπεριφορών των πολιτικών δυνάμεων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών της ΝΔ εντάσσονται στην ίδια πολιτική πελατειακή αντίληψη και στην ίδια διαχειριστική, παλαιοκομματική  και αδιαφανή πρακτική με το κόμμα τους, τη ΝΔ και το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη.
Στόχος μας λοιπόν είναι η ριζική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στην αυτοδιοίκηση και η αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων, που βρίσκονται τοποθετημένοι στην αντιδιαμετρική πολιτική αντίληψη της ΝΔ. Των αυτοδιοικητικών παρατάξεων που συντάσσονται με τις αρχές:
●     του σεβασμού της λαϊκής εντολής,
●     των αρχών της επικουρικότητας και εγγύτητας,
●     της αποκέντρωσης,
●     του δημοκρατικού προγραμματισμού,
●     της διαφάνειας,
●     της λογοδοσίας,
●     της ενεργοποίησης και ουσιαστικής συμμετοχής κάθε πολίτη,
●     της προστασίας των αδύναμων συνανθρώπων μας,
●     της δημιουργίας πολιτικών στήριξης του παραγωγικού ιστού,
●     της περιβαλλοντικής διάστασης και των δράσεων αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης,
●     της επίτευξης της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής,
●     της στήριξης των νέων ανθρώπων,
●     της ενίσχυσης της γυναικείας ανεξαρτησίας και δημιουργικότητας απέναντι σε κάθε μορφή έμφυλης βίας,
●     την ενίσχυση της διαφορετικότητας
●     της κάλυψης και προστασίας της αναπηρίας.
Ως εκ τούτου, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις 08/10/2023, στους δήμους ευθύνης της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στηρίζει:
●     Στον δήμο Θέρμης, το Αυτοδιοκητικό σχήμα “Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης”, με υποψήφια δήμαρχο την κ. Άννα Τσιφτελίδου,
●     Στον δήμο Πυλάιας – Χορτιάτη, το αυτοδιοικητικό σχήμα με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Νυφούδη.
Και ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας τα δύο παραπάνω αυτοδιοικητικά σχήματα
Τέλος, ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και με αυτονόητο τον σεβασμό στην αυτονομία των αυτοδιοικητικών κινήσεων, βασικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η νίκη των αριστερών, δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων έναντι των σημερινών δεξιών αυτοδιοικητικών σχημάτων. Συνεπώς, στους υπόλοιπους δήμους της περιφέρειας μας στηρίζουμε τα στελέχη και μέλη μας καθώς και τους δημοκρατικούς υποψηφίους που συμμετέχουν σε αυτοδιοικητικά σχήματα που πληρούν τις παραπάνω πολιτικές αρχές.