ΟΤΑ : Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Μητσοτάκη – ΚΕΔΕ

Την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση, που θα γίνει στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, το προεδρείο, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.
Όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, στην ατζέντα της συζήτησης με τον πρωθυπουργό θα είναι η αναπτυξιακή προοπτική της αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες, ο διακριτός ρόλος της στη διαχείριση τμήματος του νέου ΕΣΠΑ, το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ που αντικαθιστά τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» και το προσφυγικό -μεταναστευτικό.
Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε επίσης το Δ.Σ. για τη συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. Όπως είπε, συζητήθηκε το πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης, το οποίο θα δοθεί εγγράφως, ώστε να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία και διαβούλευση.

Για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για το θέμα των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, μετά τη συζήτηση που άνοιξε η τοποθέτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με την εφεξής διαχείρισή τους.
Όπως είπε ο κ. Κυριαζόπουλος, πρόθεση της κυβέρνησης, που αποτελεί και προγραμματική της δέσμευση, είναι να φέρει μέσα στο επόμενο τρίμηνο κείμενο για την εθνική στρατηγική λιμένων, στο οποίο θα υπάρξουν προβλέψεις για τα δημοτικά λιμενικά ταμεία. Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι στο νέο σχεδιασμό ο ρόλος της αυτοδιοίκησης θα είναι ενεργός, καθώς και ότι όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ.
Στο Δ.Σ. εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς τη σημασία του «ενεργού ρόλου της αυτοδιοίκησης» και διατύπωσαν τη ρητή θέση ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα αυτή από τους δήμους, κάτι που -εκτός όλων των άλλων- αποτελεί και αντισυνταγματική επιλογή. Αντίθετα ζήτησαν να υπάρξει συνεργασία υπουργείου Ναυτιλίας και ΚΕΔΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα υπαρκτά προβλήματα στελέχωσης, εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων, κατασκευής έργων υποδομής κ.λπ.
Related Post
Το “VimaThess-NEWS” συμμετέχει στην αυριανή στάση εργασίας των δημοσιογράφων !

Την απόφαση να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση  ( με τρίωρη στάση εργασίας ) έλαβαν σήμερα οι ενώσεις συντακτών της Read more

Δημ. Βαρτζόπουλος-VimaThess : Συνέντευξη στο «Focus Fm» σχετικά με το Μεταναστευτικό

Από την συνέντευξη του κ Δημήτρη Βαρτζόπουλου  στο Focus Fm  - Μεταναστευτικό: "Το πρόβλημα βέβαια είναι και στα νησιά. Αλλά Read more

ΕΠΙΣΤΟΛΗ : Μήνυμα για τη λήξη της θητείας του Προέδρου της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Χαλκηδόνος κ. Γιαννάκη Γεωργίου

Από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χαλκηδόνος πήραμε την ποιο κάτω επιστολή : Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακήρυξης των υποψηφίων Read more

Έκθεση της διεθνούς οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» : Πρώτες στη διαφθορά η αστυνομία και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα

Πρώτες στη διαφθορά η αστυνομία και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα Σύμφωνα με την έκθεση της διεθνούς οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», βελτιωμένη Read more