Οι οκτώ δήμαρχοι που εξελέγησαν και οι έξι μάχες του δεύτερου γύρου

Οκτώ είναι οι δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή.
Παράλληλα, σε πέντε δήμους έχουν ξεκαθαρίσει οι δύο υποψήφιοι που θα τεθούν αντίπαλοι στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής, ενώ ακόμα υπάρχει εκκρεμότητα για τον δήμο Θερμαϊκού καθώς έχει εξελιχθεί σε θρίλερ το πολυπόθητο εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Οι οκτώ που εξελέγησαν

Από την πρώτη Κυριακή εξελέγησαν στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης ο Λάζαρος Κυρίζογλου με ποσοστό άνω του 80%, στον δήμο Βόλβης ο Διαμαντής Λιάμας με ποσοστό πάνω από τα 78%, στον δήμο Νεάπολης Συκεών ο Σίμος Δανιηλίδης με ποσοστό πάνω από το 78% στον δήμο Θέρμης ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος με ποσοστό πάνω του 71%, στον δήμο Λαγκαδά η Νίκη Ανδρεάδου με πάνω από 56% και στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με ποσοστό πάνω από 60%.

Στον δήμο Ωραιοκάστρου ο Παντελής Τσακίρης επανεκλέγεται επίσης από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό κοντά στο 45% ενώ δεύτερος ήρθε ο Πέτρος Αταμιάν με ποσοστό 37,31%.  Μετά από ένα θρίλερ, το νήμα στον δήμο Χαλκηδόνος κερδίζει ο Σταύρος Αναγωστοπόλουλος με λίγες ψήφους διαφορά από τον δεύτερο Μαυρουδής Μηντσιούδης,

Ποιοι πάνε δεύτερο γύρο

Στον δήμο Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας (27,3%) και Στέλιος Αγγελλούδης (25,7%) πηγαίνουν χέρι-χέρι στον δεύτερο γύρο.

Στον δήμο Δέλτα η Γερακίνα Μπιμπινά (34,5%) θα αναμετρηθεί με τον Νάκο Δημητριάδη (32,5%), ενώ εκτός μένει ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης (26,27%).

Στον δήμο Καλαμαριάς ο νυν δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης (29,13%) θα αντιμετωπίσει τη Χρύσα Αράπογλου (22,39%).

Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης με 35,9% θα αναμετρηθεί με τον νυν δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό ο οποίος λαμβάνει 32,6%, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση η Μαρία Μανούκα με 24%.

Στον δήμο Παύλου Μελά θα αναμετρηθούν οι Δημήτρης Ασλανίδης και  Δημήτρης Δεμουρτζίδης, που αμφότεροι συγκεντρώνουν ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 31%-32% , ενώ εκτός β’ γύρου μένει ο Γιώργος Λίλτσης με 25,9%.

Στον δήμο Θερμαϊκού, όπου ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, εξασφάλισε από νωρίς την είσοδό του στον δεύτερο γύρο (37,8%), εξελίχθηκε θρίλερ για δεύτερη θέση και την είσοδο στον δεύτερο γύρο. Τελικά, στον δεύτερο γύρο θα είναι ο Θεόδωρος Τζέκος (29,78%) που πέρασε για 133 ψήφους τον Γιάννη Μαυρομάτη (28,60%),