ΟΑΣΘ : Τα λεωφορεία στους δρόμους της πόλης, δεν ξεπερνούν, κάποιες μέρες, ούτε τα 220… !

Στο ναδίρ της παραγωγής συγκοινωνιακού έργου έχει οδηγήσει τον ΟΑΣΘ η νέα, διορισμένη από τη ΝΔ, διοίκηση του Οργανισμού, με τα λεωφορεία στους δρόμους της πόλης, να μη ξεπερνούν, κάποιες μέρες, ούτε τα 220.

Η διοίκηση των Σκόδρα – Σπανού προσπαθεί καθημερινά, με επικοινωνιακό τρόπο, να πείσει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, πως από τότε που έφυγαν οι «κακοί συριζαίοι» και ήρθαν οι «άριστοι της ΝΔ», η κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης έχει βελτιωθεί. Όμως τα στοιχεία άλλα λένε, όπως βέβαια και η τραγική έλλειψη λεωφορείων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ο συνωστισμός, η αναμονή και η αγανάκτηση στις στάσεις του ΟΑΣΘ, το αφόρητο στρίμωγμα και η «σαρδελοποίηση» των επιβατών στα πολύπαθα λεωφορεία του Οργανισμού.

Υπάρχουν ημέρες με 215 λεωφορεία…

Η πραγματικότητα και τα στοιχεία αναφέρουν ότι αριθμός λεωφορείων μειώνεται σχεδόν καθημερινά. Συνήθως, και με μεγάλη δυσκολία, ο αριθμός των λεωφορείων που κυκλοφορούν στην πόλη, δεν ξεπερνούν τα 240 ενώ υπάρχουν και «δύσκολες μέρες», με τα λεωφορεία να μειώνονται στα 217. Τα παρακάτω στοιχεία αφορούν την κυκλοφορία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ την πρόσφατη περίοδο, δηλαδή από 27 Ιανουαρίου μέχρι και 5 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που διαθέτουμε, η κυκλοφορία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, το συγκεκριμένο ενδεικτικό διάστημα, που αποτυπώνει το συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη, είναι η εξής:

  • 27/1: 217 λεωφορεία
  • 28/1: 242 λεωφορεία,
  • 29/1: 240 λεωφορεία
  • 30/1: 237 λεωφορεία
  • 31/1: 238 λεωφορεία
  • 3/2 : 217 λεωφορεία
  • 4/2: 233 λεωφορεία
  • 5/2: 232 λεωφορεία

Μάλιστα, κάποιες Δευτέρες, ο αριθμός των λεωφορείων έχει πέσει και στα 215, και αν προσμετρήσει κανείς το γεγονός πως τα περισσότερα αρθρωτά μεγάλα λεωφορεία αντιμετωπίζουν συχνότερα βλάβες, και πως τα περισσότερα που κυκλοφορούν είναι μονά, τότε γίνεται κατανοητό πως δεν υπάρχει εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Τον Φεβρουάριο του 2019 κυκλοφορούσαν 407 λεωφορεία…

https://www.dailythess.gr/