ΟΑΣΘ : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ διοργανώνει για το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στο άγαλμα Βενιζέλου, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Φοιτητών – Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία σε ανακοίνωσή της, το πρόβλημα με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο. «Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, βιώνουμε μια άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ. Δρομολόγια που καθυστερούν κι όταν φτάνουν οι επιβάτες στριμώχνονται σαν σαρδέλες ή ψάχνουν για το επόμενο λεωφορείο. Τεράστιες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, κάθε μέρα. Πόρτες που σπάνε πάνω σε στοιβαγμένα σώματα. Λιποθυμίες ακόμη και νέων ανθρώπων. Οχήματα που καταρρέουν την ώρα που κινούνται», τονίζει και προσθέτει:
«Μόνιμη πρακτική των κυβερνήσεων και των διοικήσεων εδώ και τόσα χρόνια είναι να μην ανανεώνουν το στόλο. Αυτοί κρατάνε τον «ασθενή ΟΑΣΘ» στην εντατική με «μπαλώματα» και μας ζητάνε υπομονή ενώ εργάζονται για το ξεπούλημα του οργανισμού. Οι ψεύτικες υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης καταρρέουν κάθε επόμενο μήνα. Για όσα βιώνουμε, δε φταίνε ούτε οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ούτε οι συνεπιβάτες μας, φταίει η διοίκηση και η κυβέρνηση».
Καλεί, δε, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο, συνταξιούχο, κάτοικο αυτής της πόλης «να ξεσηκωθεί και να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις. Μόνο αν ενώσουμε τη φωνή μας θα ακουστούμε.
⦁    Να έρθουν ΤΩΡΑ καινούργια λεωφορεία
⦁    Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές
⦁    Όχι στο ξεπούλημα γραμμών στα ΚΤΕΛ
⦁    Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων
⦁    Ασφαλής, φθηνή και ανθρώπινη μετακίνηση
» Δικαιούμαστε δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, μαθητές, ανέργους, συνταξιούχους κι εργαζόμενους που κινούνται από και προς το χώρο δουλειάς».
Η ανθρώπινη μετακίνηση είναι λαϊκό δικαίωμα, καταλήγει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

https://www.voria.gr/