ΟΑΣΘ : Σταδιακή η εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ

Από τις γραμμές της ανατολικής Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει η σταδιακή εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, μετά και τη σημερινή έγκριση εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της σχετικής σύμβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι τελικές υπογραφές αναμένεται να πέσουν αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή.
Ωστόσο, τα πρώτα 30 λεωφορεία είναι ήδη έτοιμα να αναλάβουν δράση καθώς έχει τοποθετηθεί σε αυτά ο απαραίτητος εξοπλισμός, δηλαδή τα εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα, ενώ σε εύθετο χρόνο θα μπει και ο εξοπλισμός για την τηλεματική.
Σύμφωνα με τον Στέφανο Τσόλη, πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης το οποίο συμβάλλεται για λογαριασμό και των τεσσάρων ΚΤΕΛ με ΟΣΕΘ και ΟΑΣΘ, οι πρώτες έντεκα γραμμές θα είναι στην ανατολική Θεσσαλονίκη και πρόκειται σε αυτές να δρομολογηθούν λεωφορεία των ΚΤΕΛ Σερρών και Χαλκιδικής. Ειδικότερα, το ΚΤΕΛ Σερρών έχει ήδη έτοιμα 29 λεωφορεία στα οποία έχουν μπει τα μηχανήματα και έχουν εκδοθεί και οι πινακίδες κυκλοφορίας και απομένουν να γίνουν οι προσλήψεις των περίπου πενήντα οδηγών που απαιτούνται. “Εκτιμώ ότι όλα αυτά θα τελειώσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα ώστε να ξεκινήσουμε από τις 23 Μαρτίου”, ανέφερε ο κ. Τσόλης.
Από αύριο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων και στα δέκα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής τα οποία επίσης θα αναλάβουν γραμμές της ανατολικής Θεσσαλονίκης από τις 23 Μαρτίου. Μέσα στη βδομάδα θα γίνουν και οι προσλήψεις των περίπου 25 οδηγών.
Ποια είναι τα έντεκα πρώτα δρομολόγια
Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στα οποία από τις 23 Μαρτίου μπαίνουν τα ΚΤΕΛ Σερρών και Χαλκιδικής είναι τα εξής:
66 Χαριλάου – Θέρμη
67 ΑΣ ΙΚΕΑ – Τριάδι
69 ΑΣ ΙΚΕΑ – Επανομή
76 ΑΣ ΙΚΕΑ – Αγγελοχώρι
77 Νέα Μηχανιώνα – Επανομή
79 ΙΚΕΑ – Αεροδρόμιο
87 Θεσσαλονίκη – Βασιλικά
88 Θεσσαλονίκη – Μεσημέρι.
36 Βούλγαρη – Ζώνη Καινοτομίας
60 Ν.751 –  Οικισμός Μακεδονία
61 Χορτιάτης – Διασταύρωση Χορτιάτη
Οι υπόλοιπες 14 γραμμές
Στα υπόλοιπα 14 δρομολόγια, τα οποία βρίσκονται στη δυτική Θεσσαλονίκη θα μπουν τα ΚΤΕΛ το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Εξ αυτών δέκα γραμμές θα αναλάβει το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και τις υπόλοιπες τέσσερις το ΚΤΕΛ Κιλκίς. Οι γραμμές αυτές είναι:
51 Σίνδος – ΝΣΣ
53 Τοπικό – Σίνδου
54 ΝΣΣ – Ιωνία
55 Σταυρούπολη – Ωραιόκαστρο – Ιωνία
56 ΝΣΣ – Ωραιόκαστρο
80 Θεσσαλονίκη – Μάλγαρα
81 Θεσσαλονίκη – Κουφάλια
82 Θεσσαλονίκη – Καλλιθέα
83 Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη
09 ΝΣΣ – Λαχαναγορά
40 ΝΣΣ – Καλοχώρι
42 Ελευθέριο – Κοιμητήρια
43 Τοπικό Ευόσμου
88 Θεσσαλονίκη – Μεσημέρι

www.voria.gr