ΟΑΣΘ : Προστατευτικό στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ λόγω… κορωνοϊού

Σε αποκλεισμό της εμπρόσθιας θύρας των αστικών προκειμένου να προστατευθούν οι οδηγοί προχωρά ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βεράντα Αριστοτέλους” ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του οργανισμού, Δημήτρης Τσερμενίδης.
«Θα μπει φραγμός σύμφωνα με τους νόμους ώστε να μην μπορεί να πλησιάζει τον οδηγό κανένας επιβάτης. Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά σήμερα» δήλωσε ο κ. Τσερμενίδης.
Αναφορικά με τις απολυμάνσεις στα αστικά σημείωσε: «τα λεωφορεία κάθε βράδυ απολυμαίνονται. Όλα τα μέτρα λαμβάνονται. Καθημερινά σε συνεργασία και με τον γιατρό εργασίας παίρνουμε αποφάσεις» είπε και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος δεν πρέπει να κυκλοφορεί έξω. Πρέπει να τηρήσουμε όλα τα προληπτικά μέτρα».
Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Εργαζoμένων ΟΑΣΘ, ξεκίνησαν οι αιτήσεις εργαζομένων για την λήψη αδειών ειδικού σκοπού. Όπως είπε επίσης ο κ. Τσερμενίδης, η υπηρεσία, σε συνεργασία με τον γιατρό εργασίας, αναμένεται να μετακινήσει εσωτερικά τους εργαζομένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε άλλες θέσεις και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προστατευθούν.