ΟΑΣΘ : Ο ΟΑΣΘ εξοπλίζει τα μεγάλα σταθμαρχεία με απινιδωτές (VIDEO)

Ο ΟΑΣΘ εξοπλίζει με απινιδωτές τα μεγάλα σταθμαρχεία, τα αμαξοστάσια και τα γραφεία του στη Θεσσαλονίκη.
Οι απινιδωτές που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΘ είναι φορητοί, δουλεύουν με μπαταρία, είναι απλοί στη χρήση, διαθέτουν φωνητικές και οπτικές οδηγίες χρήσης, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στην ελληνική γλώσσα και είναι συμβατοί με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες.
«Προχωρήσαμε στην προμήθεια και εγκατάσταση απινιδωτών σε κρίσιμες εγκαταστάσεις, όπου καθημερινά συναθροίζονται εργαζόμενοι, επιβάτες και γενικότερα πολίτες», σημειώνει ο Διευθυντής Διοίκησης ΟΑΣΘ, Δημήτρης Παπαγιάννης
Όπως εξηγεί, οι απινιδωτές εγκαταστάθηκαν στα δύο αμαξοστάσια του Οργανισμού, στη Σταυρούπολη και στον Φοίνικα, στα τέσσερα μεγαλύτερα σταθμαρχεία του ΟΑΣΘ, δηλαδή στον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στον Ν. Σ. Σταθμό, στην Πλατεία Ελευθερίας και στον Α. Σ. ΙΚΕΑ, καθώς και στα γραφεία του Οργανισμού, στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου.
«Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε εκπαίδευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για την χρήση των απινιδωτών οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως εύχρηστοι. Συγκεκριμένα, πολύ εύκολα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους απινιδωτές ακόμα και κάποιος που δεν έχει καταρτιστεί, καθώς πρόκειται για μηχανήματα με απλές φωνητικές οδηγίες χρήσης, που γίνονται αντιληπτές από όλους», τονίζει ο κ. Παπαγιάννης.
«Ελπίζουμε ότι οι απινιδωτές θα χρησιμοποιηθούν μόνον για λόγους κατάρτισης και ότι θα παραμείνουν αχρείαστοι και για το προσωπικό του Οργανισμού, και για τους επιβάτες, αλλά και για οποιονδήποτε», καταλήγει ο Διευθυντής Διοίκησης ΟΑΣΘ.