ΟΑΣΘ – ΚΤΕΛ : Τοποθετούνται τα εκδοτικά μηχανήματα στα πρώτα 40 λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Μετά τη συμφωνία μεταξύ ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ για την ανάθεση στα ΚΤΕΛ δρομολογίων 25 γραμμών της περιφέρειας που ανήκαν μέχρι σήμερα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, προχωρά η προετοιμασία για να κυκλοφορήσουν τα πρώτα 40 οχήματα.
Στο πλαίσιο του εποπτικού και συντονιστικού ρόλου του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος σε τερματικό χώρο της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται τα 40 οχήματα της ΚΤΕΛ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, “διαπιστώθηκε η τεχνική επάρκειά τους και ήδη συντονίζεται η ενσωμάτωση των εκδοτικών και επικυρωτικών μηχανημάτων και των συστημάτων τηλεματικής στα οχήματα”.
Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι όλα τα οχήματα των ΚΤΕΛ είναι σύγχρονα, 90-95 θέσεων, είναι χαμηλά και διαθέτουν σύστημα εύχρηστης ράμπας ώστε να είναι άμεσα και απόλυτα προσβάσιμα από ΑμεΑ, εμποδιζόμενα άτομα, ηλικιωμένους, εγκύους κ.ά. δείχνοντας ευαισθησία και μέριμνα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
“Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δεν διαψεύδονται, όπως ανέφερε ο ΟΑΣΘ εμφανίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, σοβαρά προβλήματα ανεπανόρθωτων βλαβών και συντήρησης, αλλά και υλοποίησης των προγραμμάτων του, σταθερή πτώση παραγόμενου έργου κατά τουλάχιστον 42%, κάμψη επιβατικής κίνησης κατά 55% τα τελευταία επτά (7) χρόνια και μείωση του λειτουργικού του στόλου σε ημερήσια κίνηση από 500 σε σχεδόν 240 οχήματα κατά το τελευταίο διάστημα..” αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, συγκοινωνιολόγος, Γιάννης Τόσκας.
astiko2020raba2 copy.JPG
.astika2.jpg
Τα ΚΤΕΛ ήδη εξυπηρετούν  άλλες έξι (6) γραμμές του ΟΑΣΘ από τον Μάιο 2019.
Η σύμβαση πλέον βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ το υπό παραχώρηση έργο των είκοσι πέντε (25) περιαστικών κυρίως γραμμών του ΟΑΣΘ καθορίστηκε από τον ΟΣΕΘ ως προς τα δρομολόγια κ.λπ. και κοστολογήθηκε στα 18.000.000€ το χρόνο (χωρίς τον ΦΠΑ) τα οποία ήδη εξασφαλίστηκαν.
Το έργο θα πιστοποιείται από Ανεξάρτητο Ελεγκτή και οι πληρωμές θα καταβάλλονται μηνιαία μετά από έλεγχο του ΟΣΕΘ.