ΝΤΡΟΠΗ ! : “Ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οι κατηγορίες “

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την έρευνα των βελγικών Αρχών για υπόθεση διαφθοράς, στην οποία εμπλέκεται και το όνομα της Εύας Καϊλή. (  Σ.Σ. Την “σοσιαλίστρια” που την ψηφισε ο λαός  για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του …!!!!!!)   

Το βράδυ του Σαββάτου, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, αποφάσισε, υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών, να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στην Εύα Καϊλή ως αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν την Κυριακή από τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου, όμως, ξεκάθαρο είναι το κατηγορητήριο που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Εύα Καϊλή, αφού το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται αφορά στις κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον Alpha. Κατηγορίες πολύ βαριές σε περίπτωση που κριθεί ότι η ίδια έχει συμμετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 17 έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων και στην οικία της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας “L’Echo”, η κυρία Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν «τσάντες με χαρτονομίσματα».

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία. Οι ανακριτές συνέλαβαν και τον πατέρα της, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», η κυρία Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν χθες σε ακρόαση, θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης. 

Υ.Γ  : Εφιάλτης στις Βρυξέλλες από τις καταγγελίες κατά της Εύας Καϊλή για διαφθορά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εναντίον της Εύας Καϊλή από συναδέλφους της στην Ευρωβουλή.

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΓΙΟ ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΑ !

 

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   3 και  0 13  Μ.Μ.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Εύα Καϊλή μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο Σύμφωνα με την L’ echo η Εύα Καϊλή μαζί με άλλους τρεις που επίσης οδηγούνται στη φυλακή, αντιμετωπίζει κατηγορίες για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά” όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των βελγικών αρχών.

Σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο: Προφυλακιστέα η Εύα Καϊλή και άλλοι 3

Σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο: Προφυλακιστέα η Εύα Καϊλή και άλλοι 3© INTIME

Στην ανακοίνωση του  Γραφείου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα του Βελγίου, από την Παρασκευή έχουν προσαχθεί συνολικά έξι άτομα, στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες για τα αδικήματα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», της «διαφθοράς» και του «ξεπλύματος χρήματος».

Η έρευνα αφορά περιπτώσεις δωροδοκίας από αξιωματούχους του Κατάρ, είτε με την προσφορά χρημάτων είτε με την διάθεση ακριβών δώρων, με στόχο την άσκηση επιρροής σε πρόσωπα με σημαίνουσα θέση στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα, τα τέσσερα από τα παραπάνω πρόσωπα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας, ενώ δύο αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέτασή τους. Δεν διευκρινίζεται αν αυτό έγινε με περιοριστικούς όρους ή όχι.

 Σημειώνεται επίσης οτι οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο και στο σπίτι δεύτερου ευρωβουλευτή, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες των Le Soir και Knack, που επιβεβαιώθηκαν με αξιόπιστες πηγές από την L’Echo πρόκεται για τον Marc Tarabella. από το σπίτι του οποίου κατασχέθηκε εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος και θα εξεταστεί ενώ ο ευρωβουλευτής δεν συνελήφθη.