ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ : Η Χαμάς ζητά κατάπαυση πυρός / Ζωντανοί οι περισσότεροι όμηροι στη Γάζα 

Νέες πληροφορίες για την κατάσταση των ομήρων που έπιασε η Χαμάς κατά τη φονική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου έδωσε ο ισραηλινός στρατός, σημειώνοντας ότι είναι ζωντανοί στην πλειονότητά τους.
«Οι περισσότεροι από τους αμάχους είναι ζωντανοί. Υπήρξαν και πτώματα που μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας», πληροφορεί σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.
Πάνω από 20 από τους ομήρους είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ δέκα με είκοσι είναι άνω των 60.
Μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των ομήρων είναι άγνωστος, με τον ισραηλινό στρατό να μιλάει για 203, ενώ εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ Κασάμ, στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, είπε τη Δευτέρα ότι είναι γύρω στους 250. Ο Αμπού Ομπάντια είπε ότι οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ κρατούν κάπου 200 ομήρους, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στα χέρια άλλων οργανώσεων στη Γάζα, άρα δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τους λόγω των αδιάκοπων ισραηλινών βομβαρδισμών.«Έτοιμοι για το επόμενο στάδιο» λέει το Ισραήλ -Πώς μπορεί να εξελιχθεί η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα
BBC: Η Χαμάς προσφέρεται να απελευθερώσει κάποιους ομήρους με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός
Οι συνομιλίες συνεχίζονται για την απελευθέρωση πολλών εκ των ομήρων, με το BBC να μεταδίδει ότι η Χαμάς προσφέρθηκε να αφήσει ελεύθερους κάποιους απ’ αυτούς με αντάλλαγμα μια άμεση κατάπαυση του πυρός.Μέχρι στιγμής το Ισραήλ δεν έχει αποδεχθεί το αίτημα της Χαμάς, υποστηρίζει το βρετανικό δίκτυο.
Η συνεχιζόμενη αιχμαλωσία τους στη Γάζα περιπλέκει το σχέδιο των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων για εισβολή στη Γάζα.
Οι όμηροι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγουν ζωντανοί μέσω διαπραγματεύσεων.