Το Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης Βορείου Ελλάδας, μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου στη Νέα Μεσημβρία, επισκέφθηκε ο αντικαγκελάριος και Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος της Γερμανίας, Dr. Robert Habeck, την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίας του στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου η Γερμανία συμμετείχε ως τιμώμενη χώρα.
Συνοδευόμενος από τη CEO του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, και την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Dr. Habeck ξεναγήθηκε στο νέο Τεχνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΔΕΣΦΑ, το πρώτο του είδους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο εγκαινιάστηκε την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, ως κόμβος καινοτομίας για την ανάπτυξη βιώσιμων δικτύων φυσικού αερίου και τη μετάβαση σε ανανεώσιμα αέρια.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αντικαγκελάριος Habeck συμμετείχε σε μια διαδραστική επίδειξη έγχυσης υδρογόνου στο δίκτυο. Αφού ενημερώθηκε από τους τεχνικούς του ΔΕΣΦΑ για τη λειτουργία του συστήματος προσομοίωσης αερίου, άνοιξε χειροκίνητα, υπό την καθοδήγησή τους, τη βαλβίδα εισαγωγής, επιτρέποντας την έγχυση μείγματος φυσικού αερίου και υδρογόνου στο δίκτυο. Η διαδικασία αυτή στη μονάδα δοκιμών εξυπηρετεί διάφορους τεχνικούς και ερευνητικούς σκοπούς, με βασικό αντικείμενο τη μελέτη της συμπεριφοράς του υδρογόνου στο δίκτυο φυσικού αερίου και τη συμβατότητά του με την υφιστάμενη υποδομή, που είχε αρχικά σχεδιαστεί για φυσικό αέριο.
Image

