ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ : Εγκαινιάστηκε το Τεχνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο στη Νέα Μεσημβρία

Το νέο Τεχνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΔΕΣΦΑ φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες κατάρτισης, επανακατάρτισης και επιμόρφωσης στελεχών για την ανάπτυξη βιώσιμων δικτύων αερίου και τη μετάβαση στα ανανεώσιμα αέρια.
Το νέο του Τεχνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης εγκαινίασε ο ΔΕΣΦΑ την  Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου. Στόχος του Κέντρου είναι να αναδειχθεί σε κόμβο καινοτομίας και αριστείας για τον τομέα του φυσικού αερίου, παρέχοντας θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στα στελέχη και τους τεχνικούς του κλάδου, στην πορεία προς ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών,  Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης και η CEO του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli.
Αξιοποιώντας τη μακρά εμπειρία και την υψηλή εξειδίκευση των στελεχών του, ο ΔΕΣΦΑ προχώρησε στη δημιουργία του πρώτου εκπαιδευτικού κέντρου αυτού του είδους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου και την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης. Το Κέντρο φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως κόμβος καινοτομίας, ενισχύοντας τη διασύνδεση και τη συνεργασία του Διαχειριστή με την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. Η λειτουργία του Κέντρου αναβαθμίζει τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει ο ΔΕΣΦΑ σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε συνέχεια των συνεργασιών που έχει συνάψει τα τελευταία χρόνια με κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια, όπως το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στρατηγικά τοποθετημένο στο επίκεντρο των αγορών φυσικού αερίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης στο τεχνικό προσωπικό του ΔΕΣΦΑ, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα εκπαίδευσης και προσωπικού άλλων Διαχειριστών Μεταφοράς και Διανομής τόσο από την Ελλάδα όσο και από την ευρύτερη περιοχή.
Πέραν της θεωρητικής κατάρτισης, οι εγκαταστάσεις θα προσφέρουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να ασχοληθούν ενεργά με την επίλυση προβλημάτων σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα προσομοίωσης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που αξιοποιείται σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας του δικτύου. Παράλληλα, κάποιες από τις ενότητες πρόκειται να συνδεθούν με τη λήψη πιστοποίησης ΚΕΔΙΒΙΜ (Διαπίστευση Δια βίου Εκπαιδευτικού Κέντρου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο), παρέχοντας έτσι περισσότερα κίνητρα στους εκπαιδευόμενους.