Μεσα & εξω απο την δημαρχεία : Δημότης ONLINE

Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι και καλή εβδομάδα απο αύριο Δευτέρα…
Ξεκινάμε σήμερα με το μεγάλο καυγά που είχαμε στα μέσα της εβδομάδας στο Δημαρχείο, ο οποίος ακούστηκε μέχρι και στα απέναντι καφενεία. Μάλιστα για αρκετή ώρα οι υπάλληλοι στο Δημαρχείο είχαν σταματήσει τη δουλειά τους και άκουγαν τις φωνές από το γραφείο του Δημάρχου. Και εξηγούμαστε.
Σύμφωνα με εγκυρότατες δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, στο δημαρχιακό γραφείο βρέθηκαν οι κ.κ. Κωστοπούλου, Ανεστίδης και Μπατζαρακίδης, παρόντος του κ. Αναγνωστόπουλου. Εκεί σε κάποια ανύποπτη στιγμή, η κα Κωστοπούλου άφησε αιχμές για τον κ. Ανεστίδη για κάποια σχόλια που έχουν ακουστεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα εναντίον της από το στενό περιβάλλον του κ. Ανεστίδη. Και όταν ο Αντιδήμαρχος της ζήτησε να του εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί, τότε ποιος είδε το Θεό και δεν Τον φοβήθηκε.
Η Αντιδήμαρχος ξέσπασε ξαφνικά και επί αρκετό χρονικό διάστημα εναντίον του και από ότι μάθαμε από άτομα που άκουγαν με τα ίδια τους τα αυτιά, του είπε πολλά και διάφορα και τον «στόλισε» καταλλήλως κατηγορώντας τον για γεγονότα που θεωρεί εκείνη ότι στρέφονται απέναντί της.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο κ. Ανεστίδης από ότι μάθαμε, κράτησε την ψυχραιμία του και δεν αντέδρασε με οξύ τρόπο. Αλλά η ένταση ήταν τόσο μεγάλη, που μάθαμε ότι κάποιοι φοβήθηκαν και για τα χειρότερα.
Το επεισόδιο μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι συνεχίστηκε με την Αντιδήμαρχο να καταφέρεται και εναντίον του Προέδρου της Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου, γιατί όπως ισχυρίστηκε η ίδια, ο κ. Γανιτίδης την αποκάλεσε με άσχημο χαρακτηρισμό πρόσφατα σε μια κηδεία. Γεγονός που έφτασε στα αυτιά της  κας Κωστοπούλου.
Μάλιστα μας μεταφέρθηκε ότι  στη συνέχεια κλήθηκε τηλεφωνικά κι ο Πρόεδρος κ. Γανιτίδης σε ανοιχτή ακρόαση να επιβεβαιώσει ή όχι τα λεγόμενα της κας Κωστοπούλου. Κι όταν ο συγκεκριμένος Πρόεδρος αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της Αντιδημάρχου και μάλιστα είπε ότι κατά σύμπτωση είναι στα Κουφάλια και θα μεταβεί άμεσα στο Δημαρχείο «για να του τα πουν μπροστά του όσες τα λένε αυτά», ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ και μπροστά στον κίνδυνο να καταφτάσει κι ο Σάββας εκεί και να γίνει «της μουρλής το πανηγύρι», ο κ. Αναγνωστόπουλος παρενέβη στην όλη διένεξη και έτρεξε να πάρει το τηλέφωνο και να τον παρακαλέσει μην τυχόν και πάει στο Δημαρχείο.
«Μη Σάββα, μη Σάββα, σε παρακαλώ μην έρθεις» μάθαμε ότι του έλεγε. Κι όλα αυτά γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γανιτίδης δεν περιορίστηκε να πει ότι θα πάει μόνο στο Δημαρχείο. Είπε κι άλλα. Φανταστείτε τι θα γινόταν – λέμε εμείς – έτσι και πήγαινε εκεί ο Σάββας. Ακόμα θα τρέχαμε.
Κάπου εκεί και με την επεισοδιακή αποχώρηση των εμπλεκομένων έληξε το περιστατικό. Όμως κι αυτό το γεγονός – το οποίο μπορεί από κάποιους να θεωρείται τυχαίο – δείχνει κατά τη γνώμη μας την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται η διοικητική παράταξη.
Ήδη οι εσωτερικές σχέσεις μεταξύ αρκετών μελών της διοίκησης είναι ανύπαρκτες, όπως άλλωστε σας το έχουμε γράψει εδώ και καιρό. Στη δυσχερέστερη θέση βρίσκεται η κα Κωστοπούλου η οποία από ότι μας μεταφέρεται από τις πηγές μας δεν έχει πλέον επαφές με τους αντιδημάρχους κ.κ. Βαϊνά, Ανεστίδη, Μπατζαρακίδη, Κορδονούρη, αλλά και με τον πρόεδρο της ΔΚ Αγίου Αθανασίου κ. Γανιτίδη. Πως λοιπόν συνεργάζεται με όλους αυτούς; Ο Δήμαρχος όμως εξακολουθεί και την περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του.
Από την άλλη ακούγεται από έντονα σχόλια στην πολιτική πιάτσα ότι ο κ. Βαϊνάς άνοιξε τα πανιά του και άρχισε τις διερευνητικές επαφές. Μάλιστα μας μεταφέρθηκε από πολιτικά πρόσωπα, ότι ευθέως τους αναφέρει και τους ρωτά αν θα τον στηρίξουν.
Στα μισά της θητείας δηλαδή κι ενώ έχουμε σχεδόν δυο χρόνια ακόμη διοικητικής πορείας, να συμβαίνει τέτοια εξέλιξη. Μπράβο σας παιδιά. Συγχαρητήρια Δήμαρχε.
Η κα Κοκκινίδου είναι πλέον «ωσεί παρούσα» όπως έχουμε πει και ουσιαστικά αποστασιοποιημένη από τη διοικητική παράταξη. Έχει αποφασίσει να τραβήξει το δικό της δρόμο. Ο κ. Βασίλης Μπίκος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι πολύ απογοητευμένος με τη στάση του κ. Αναγνωστόπουλου και από εδώ και στο εξής θα αποστασιοποιηθεί ακόμη περισσότερο και θα σταθεί στο πλευρό Βαϊνά. Ο κ. Κορδονούρης τάσσεται πλέον κι αυτός στο πλευρό Βαϊνά.
Ποιοι έμειναν στο Δήμαρχο; Οι κ.κ. Πιτίκης – Ταχτατζόγλου. Κι αυτοί μέχρι νεωτέρας. Άρα βλέπουμε πλέον μια διοικητική παράταξη να σπαράζεται κυριολεκτικά από εσωτερικές διαμάχες και ένα δήμαρχο αποδυναμωμένο, να μην στηρίζεται πλέον από τα βασικά του στελέχη. Κι όλα αυτά μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Πόσο εύκολα έρχεται η φθορά.
Κι όλοι αναρωτιόμαστε : που θα φτάσει η κατάσταση αυτή; Πως θα διοικηθεί αυτός ο Δήμος στα τελευταία δύο παρά κάτι χρόνια που μένουν στον κ. Αναγνωστόπουλο; Του φτάνει η συμμαχία του με τον κ. Σαραφίδη για να φτάσει ως το τέλος της θητείας ή μήπως θα δούμε γεγονότα τα οποία κανείς δεν μπορούσε πριν λίγο καιρό να τα προβλέψει;
Ας κάνουμε το σταυρό μας και ας περιμένουμε. Γιατί πραγματικά αυτή η διοίκηση – εκτός από το γεγονός ότι δεν επέδειξε το παραμικρό έργο στο Δήμο –  κατάφερε μόλις στα μισά της θητείας της να εμφανίζει μια πολύ θλιβερή και ανησυχητική εικόνα σαν διοικητικό σχήμα. Τόσο, που πολλοί αμφιβάλλουν αν θα φτάσει ως το τέλος.
Κι εδώ πραγματικά φαίνεται κατά τη γνώμη μας και η έλλειψη ηγέτη στη διοίκηση αυτή. Δυστυχώς ο νυν Δήμαρχος δεν μπορεί να ανταποκριθεί με καταλυτικό τρόπο στο ρόλο του αρχηγού, στο ρόλο του ηγέτη αυτής της παράταξης. Του χρεώνεται συνεχώς από πολλούς ότι απλά εκμεταλλεύτηκε προεκλογικά μια τοπικιστική διαμάχη αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι είναι «λίγος» πολιτικά και δεν μπορεί να βγει δυναμικά να πάρει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.
Και κατά τη γνώμη μας, όλες αυτές οι εντάσεις δεν θα υπήρχαν, αν ο αρχηγός μπορούσε να χειριστεί κατάλληλα τις καταστάσεις. Όμως από ότι μαθαίνουμε ο κ. Αναγνωστόπουλος αποφεύγει επιμελώς να παίρνει θέση. Δεν είναι αυτό το στυλ του. Κι έτσι το κουβάρι συνεχώς ξετυλίγεται και κανείς δε ξέρει μέχρι που θα φτάσει.
Τώρα να κλείσουμε με το παρασκήνιο των εκλογών που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Η συμμαχία Σαραφίδη – Αναγνωστόπουλου έδωσε για μια ακόμη φορά το παρόν της και έλαμψε δια της παρουσίας της. Και εξηγούμαστε :
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ταχτατζόγλου σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες μας ψηφίστηκε από τους 10 από τους 11 της διοικητικής παράταξης, από τους 6 του κ. Σαραφίδη και από τον κ. Στεργιάδη. Με μία απώλεια δηλαδή. Ένα μέλος της διοίκησης αρνήθηκε την ψήφο του στον κ. Ταχτατζόγλου. Εν αντιθέσει με την παράταξη Σαραφίδη και τον κ. Στεργιάδη οι οποίοι ενώ στις δημαιρεσίες του 2019 είχαν καταψηφίσει το νυν πρόεδρο, και οι οποίοι τώρα τον υπερψήφισαν.
Τους λόγους που έκαναν κάτι τέτοιο, εμείς τους αντιλαμβανόμαστε. Όμως εκείνοι απέφυγαν να τους εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους.
Για την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής υπήρχαν δύο σχέδια για πως θα ψήφιζαν οι παρατάξεις.
Το ένα σχέδιο ήταν αν δεν έβαζε υποψηφιότητα ο κ. Ευσταθιάδης. Στην περίπτωση αυτή οι σύμβουλοι των παρατάξεων Αναγνωστόπουλου και Σαραφίδη θα ψήφιζαν κανονικά τα υποψήφια μέλη των παρατάξεών τους στις παραπάνω Επιτροπές. Η διοίκηση θα έπαιρνε 11, ο κ. Σαραφίδης 7  και ο κ. Στεργιάδης θα εκλεγόταν μόνο με την ψήφο του αφού δεν θα υπήρχε άλλη υποψηφιότητα από τους ανεξάρτητους.
Το άλλο σχέδιο αφορούσε την περίπτωση κατά την οποία θα έβαζε υποψηφιότητα ο κ. Ευσταθιάδης. Δεν τον ήθελαν με τίποτε μέσα, ειδικά μάλιστα στην Οικονομική Επιτροπή η οποία ελέγχει τα πάντα στο Δήμο.
Έτσι σύμφωνα με το plan b αναγκάστηκαν να εκτεθούν πολιτικά και αντί να δώσουν τους ψήφους τους στα υποψήφια μέλη των παρατάξεών τους, πριμοδότησαν την υποψηφιότητα Στεργιάδη, τον οποίο από ότι φάνηκε τελικά τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο, του χεριού τους. Το έκαναν αυτό γιατί ένας από τους δύο ανεξαρτήτους έπρεπε βάσει νόμου να εκλεγεί. Η επιλογή τους λοιπόν έλεγε όχι Ευσταθιάδης, ναι  σε όποιον άλλον.
Μάλιστα η συνεννόηση μεταξύ Σαραφίδη – Αναγνωστόπουλου προέβλεπε από ότι μάθαμε το εξής  :
Ο κ. Σαραφίδης στην περίπτωση υποψηφιότητας Ευσταθιάδη θα κρατούσε για τη παράταξη του μόνο την ψήφο του και όλοι οι υπόλοιποι (εκτός του κ. Παπαμιχαήλ ο οποίος δήλωσε την αντίθεσή του στο πλάνο αυτό και δεν παρέστη)  θα πήγαιναν (όπως και πήγαν) να στηρίξουν την άλλη υποψηφιότητα ανεξάρτητου συμβούλου. Μάλιστα δεν τους ενδιέφερε να τηρήσουν ούτε τα προσχήματα, αφού πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κορόνας εκλέχτηκε με 0 ψήφους, μόνο και μόνο λόγω ποσόστωσης που δικαιούταν η παράταξή του. Έτσι και ο κ. Σαραφίδης πήρε μόνο μια ψήφο αντί να πάρει 7.
Όσο για τον κ. Αναγνωστόπουλο, μάθαμε ότι αυτός έστειλε τηλεφωνικά μηνύματα στους «αδύνατους κρίκους» Ανεστίδη, Μπατζαρακίδη, Κοκκινίδου, Καραγιώργο για να ψηφίσουν τους υποψήφιους της διοίκησης για τις Επιτροπές. Οι υπόλοιποι επτά, δηλαδή οι κ.κ. Βαϊνάς, Κωστοπούλου, Κορδονούρης, Ταχτατζόγλου, Πιτίκης, Β. Μπίκος , Τσακίρης ψήφισαν τον κ. Στεργιάδη.
Μάλιστα μάθαμε ότι έγιναν επί ώρες μαθηματικοί υπολογισμοί οι οποίοι προέβλεπαν να πάνε τόσοι ψήφοι στον κ. Στεργιάδη (5+7 =12 + τη δική του ψήφο = 13) γιατί υπολόγισαν και την περίπτωση ότι ένας ή δύο από τους τέσσερις αδύναμους κρίκους της διοικητικής παράταξης να ψήφιζαν τελικά τον Ευσταθιάδη. Γι΄αυτό πήραν τα μέτρα τους εναντίον του, ώστε να εξασφαλίσουν τη μη εκλογή του. Κι ούτε τους ενδιέφερε τελικά ότι με αυτό τον τρόπο «εξευτέλισαν» πολιτικά τις παρατάξεις τους. Ο σκοπός αγίασε τα μέσα.
Μάθαμε επίσης ότι ο κ. Ευσταθιάδης γνώριζε για όλη αυτή τη μεθόδευση αλλά επέλεξε να θέσει υποψηφιότητα για να φανερωθεί όλο αυτό το στήσιμο και να εκτεθεί με τον τρόπο αυτό στους δημότες η όλη σύμπραξη μεταξύ Αναγνωστόπουλου – Σαραφίδη.
Τώρα γιατί τόσο μένος και τόσες μεθοδεύσεις εναντίον του κ. Ευσταθιάδη από τους Αναγνωστόπουλο – Σαραφίδη, προκειμένου αυτός με κάθε τρόπο να μην εκλεγεί, κατά τη γνώμη μας προκαλεί απορίες. Αφού έτσι κι αλλιώς στις Επιτροπές αυτές οι κ.κ. Αναγνωστόπουλος – Σαραφίδης έχουν τους 6 στους 9 συμβούλους. Απόλυτη πλειοψηφία. Προκαλεί λοιπόν ερωτήματα η αντίδρασή τους και η απεριόριστη στήριξη τους στην υποψηφιότητα Στεργιάδη.
Λέτε να σχετίζεται με κάποιες υποθέσεις οι οποίες θα έρθουν στη συνέχεια στην Οικονομική Επιτροπή; Όπως τα led των 7.000.000 € ? Θα δούμε στην πορεία.
Όσο για τον κ. Στεργιάδη ο οποίος έσπευσε να βγάλει δημόσια ευχαριστήρια ανακοίνωση και να ευχαριστήσει τις παρατάξεις Σαραφίδη  – Αναγνωστόπουλου για την εμπιστοσύνη τους, κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να αρχίζει να ερμηνεύει σωστά τα πολιτικά γεγονότα κι όχι να παρουσιάζει μια μαγική εικόνα για τον εαυτό του.
Ότι έγινε δεν ήταν στήριξη στο δικό του πρόσωπό. Δεν αποφάσισαν ξαφνικά οι δυο παρατάξεις να μην ψηφίσουν τους δικούς τους υποψήφιους και να στηρίξουν εκείνον επειδή τον έκριναν ικανότερο από τους δικούς τους υποψήφιους. Φάνηκε ότι η στήριξη στην υποψηφιότητά του, ήταν μια αναγκαστική επιλογή για τους άλλους, προκειμένου να μην εκλεγεί το «αγκάθι» τους. Όλα τα άλλα είναι για τους άσχετους που δεν σκαμπάζουν από πολιτική.
Και σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ ότι μας μεταφέρεται έντονη δυσαρέσκεια και καταδίκη από αυτούς και αυτές με τους οποίους ο κ. Στεργιάδης συνομιλούσε μέχρι πριν λίγο καιρό και κατηγορούσε ενώπιον τους Αναγνωστόπουλο και Σαραφίδη για ότι έκαναν ή ότι δεν έκαναν ως τώρα. Μαθαίνουμε από αυτούς ότι έλεγε ότι πρέπει να ξεμπερδεύουμε πολιτικά μαζί τους και παρουσίαζε τον εαυτό του ως εκπρόσωπο του «νέου».
Άραγε έχει καταλάβει ότι πλέον στη συνείδηση αυτού του κόσμου στον οποίον έλεγε όλα τα παραπάνω, έχει ταυτιστεί και ο ίδιος πια, με τις παρατάξεις τις οποίες κατηγορούσε; Κάποιοι μάλιστα το προχώρησαν αρκετά και μας ανέφεραν ότι «έκαψε» πολιτικά τον εαυτό του μετά από αυτή του την επιλογή. Το μέλλον θα δείξει.
Αυτά για σήμερα. Καλή Εβδομάδα με υγεία.
Δημότης ONLINE