Μαραθώνιος : Διήμερος ο φετινός Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”

Διήμερος θα είναι ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στον δήμο.

Σε επιστολή, που απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος στον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα ανέφερε πως «η Κυριακή των Βαΐων είναι μια από τις 8 Κυριακές που τα εμπορικά καταστήματα είναι πανελλαδικά ανοιχτά και δεν μπορεί να αποκλειστεί το κέντρο τη συγκεκριμένη μέρα που η αγορά αναμένει μεγάλη επισκεψιμότητα, δεδομένου ότι είναι η μόνη Κυριακή πριν το Πάσχα που τα καταστήματα περιμένουν να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό για τις πασχαλινές αγορές του».

Έτσι, αποφασίστηκε ο φετινός μαραθώνιος να διεξαχθεί το Σάββατο 11 Απριλίου και την Κυριακή 12 Απριλίου 2020,  σε ώρες κατά τις οποίες δεν θα επηρεαστεί η κίνηση στην αγορά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά από παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε να είναι διήμερος τελικά ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Με επιστολή του στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κ. Ζέρβα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει την ακύρωση της ημερομηνίας διεξαγωγής του Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, η οποία αρχικά είχε οριστεί να είναι η Κυριακή των Βαϊων.

Μεταξύ άλλων, στην εν λόγω επιστολή επισημάνθηκε ότι η Κυριακή των Βαΐων είναι μια από τις 8 Κυριακές που τα εμπορικά καταστήματα είναι πανελλαδικά ανοιχτά και δεν μπορεί να αποκλειστεί το κέντρο τη συγκεκριμένη μέρα που η αγορά αναμένει μεγάλη επισκεψιμότητα, δεδομένου ότι είναι η μόνη Κυριακή πριν το Πάσχα που τα καταστήματα περιμένουν να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό για τις πασχαλινές αγορές του.

Λαμβάνοντας υπ’όψιν το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του συγκεκριμένου Μαραθωνίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι διοργανωτές του Μαραθωνίου συμφώνησαν ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ να είναι διήμερος, σε ώρες που δεν θα επηρεάσουν την αγορά μας.

Συγκεκριμένα, ο φετινός μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Απριλίου και την Κυριακή 12 Απριλίου 2020. Το Σάββατο θα ξεκινήσει ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5 χιλιομέτρων, μετά τις 19:00, ενώ την Κυριακή το πρωί, πριν την έναρξη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος δρόμος με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό τη Θεσσαλονίκη.

Η επιτυχία αυτής της παρέμβασης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είχε ως στόχο αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς, αφετέρου την εξυπηρέτηση χιλιάδων επισκεπτών που θα έρθουν στην πόλη μας το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, ενώ παράλληλα είναι μια σημαντική ευκαιρία για να αυξηθεί ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων, τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης».