ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο Μητσοτάκης  τώρα ζητάει την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών…!

Ο «Μακεδονομάχος» Κυριάκος Μητσοτάκης των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ανήκει στο (προεκλογικό) παρελθόν.
Νίκος Δένδιας Μπουγιάρ Οσμάνι
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα ο Ζόραν Ζάεφ, δίνει μάχες υπέρ της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη, είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον όμολογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος της Βόρειας Μακεδονίας».
Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του επιχείρησε να εμφανιστεί πιο «μαζεμένος» (ενδεικτική είναι άλλωστε η ξερή ανακοίνωση 114 λέξεων του Μεγάρου Μαξίμου), ωστόσο ζήτησε την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Της συμφωνίας δηλαδή που προεκλογικά χαρακτήριζε «επαίσχυντη».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κύριο αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. «Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών».