Μια ανθοδέσμη με μαργαρίτες στη μνήμη της άτυχης ποδηλάτισσας Δήμητρας Ιορδανίδου, βρίσκεται στην κολόνα φωτισμού, στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου, όπου έχασε τη ζωή της.
Βάσει μαρτυριών, η 42χρονη γυναίκα κινούνταν στο ρεύμα καθόδου της Γρ. Λαμπράκη προς την οδό Κατσιμίδη, ενώ την ίδια πορεία ακολουθούσε και το μοιραίο φορτηγό.
Στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Αγ. Δημητρίου συνέβη το μοιραίο όταν ο οδηγός του μεγάλου οχήματος έστριψε προς δεξιά για να μπει στην άνοδο της Αγίου Δημητρίου, ενώ η ποδηλάτης κινούνταν επίσης στη Γρ. Λαμπράκη και όταν ο οδηγός πήρε την στροφή, παρέσυρε την κοπέλα με συνέπεια το ποδήλατο να σφηνωθεί στις ρόδες του φορτηγού.
Είναι άγνωστο αν η Δήμητρα Ιορδανίδου ήθελε επίσης να στρίψει στην Αγίου Δημητρίου ή να συνεχίσει την πορεία της προς την Κατσιμίδη.
Όπως αναφέρουν μάρτυρες εκείνη την ώρα έβρεχε αρκετά με τον δρόμο να είναι ιδιαίτερα ολισθηρός, ενώ υπάρχουν στο οδόστρωμα και τακάκια θεωρητικά για να κόβουν ταχύτητα οι οδηγοί.
Κάποιοι έβλεπαν τακτικά την γυναίκα να περνά από το σημείο με το ποδήλατο της, όπως και άλλοι ποδηλάτες, είτε από το πεζοδρόμιο είτε από το δρόμο.
Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν πως το σημείο είναι επικίνδυνο καθώς οι οδηγοί που κινούνται επί της Λαμπρακη είτε στην άνοδο είτε στην κάθοδο στρίβουν στο ίδιο σημείο για να μπουν στην Αγίου Δημητρίου, χωρίς να υπάρχει σηματοδότης με αποτέλεσμα να είναι συχνά τα ατυχήματα.
Πηγές από την τροχαία μιλώντας στη Voria.gr αναφέρουν ότι τα ακριβή αίτια της παρασυρσης, διερευνώνται και ότι συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία προκειμένου να προκύψει μια σαφή εικόνα του θανατηφόρου συμβάντος.
www.voria.gr