ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ” Επιτελους δημοτική υπηρεσία αποκομιδης…”

Απο την δημοτική παράταξη “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ  πήραμε το παρακάτω  δελτιο τυπο :
Η μελέτη της αποκομιδής των απορριμμάτων που που έκανε η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας αναφέρει αναλυτικά όλες τις δουλειές που πρέπει να κάνει ο εργολάβος και μάλιστα είναι κοστολογημενες με το παραπάνω.      Για τους εργαζόμενους, που θα απασχοληθούν αμοιβόμενοι όπως ορίζουν οι συμβάσεις εργασίας, προσθετοντας ακόμη και την υποτιθέμενη  αύξηση που θα πάρουν στα επόμενα τρία χρόνια.
Για τα  χιλιόμετρα που θα διανύσουν τα απορριμματοφορα, τα καύσιμα που θα χρειαστούν με το παραπάνω, το ίδιο και για τα δρομολόγια στο ΧΥΤΑ.
Ακόμη και οι αποσβέσεις των μηχανημάτων είναι τέτοιες, που σε βάθος τετραετίας θα μπορούσε να τα αγοράσει ο δήμος.
 Φυσικά σε όλα αυτά τα έξοδα θα πρέπει να προστεθεί το τεράστιο ποσό των 700.000, που θα πρέπει να πληρώσει ο δήμος για το ΦΠΑ.
Όλα αυτά είναι σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του προηγούμενου εργολάβου, για αυτό και η καινούργια σύμβαση είναι ακριβοτερη κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη .
Ζητούμενο είναι, που κρύβεται το κέρδος του εργολαβου, αφού όλα ειναι κοστολογημενα με ακριβείς τιμές. Και όμως υπάρχει και είναι αρκετά μεγάλο, αφού την πήρε την αποκομιδή με μηδενικη έκπτωση.
   Αυτός είναι και ο λόγος απόρριψης της από το ελεγκτικό συνέδριο . Δεν υπήρξε, λέει η απόφαση, πεδίο ανταγωνισμού. Αυτό γράφτηκε και δεν αλλάζει, όποια και αν ειναι η εξέλιξη της ένστασης που ασκήσαμε.
    Μετα απ όλα αυτά έχει άδικο η Λαικη Συσπείρωση, όταν όλα αυτά τα χρόνια επιμένει στο να γίνεται η αποκομιδή με μέσα και εργαζόμενους του δημου;
   Πόσο θα αντέξουμε στις πιέσεις των εργολάβων, όταν όλες οι συμβάσεις που υπογράψαμε τα τελευταία 15 χρόνια στην εισαγωγή τους επικαλούνται έκτακτες καταστάσεις ,  δεν έχουμε τα μέσα και τους εργαζόμενους και τα άλλα παραμύθια.
Κύριε δήμαρχε, είστε ο μοναδικός δήμαρχος που μπορεί να υπογράψει τρεις διαδοχικές τετραετείς συμβάσεις αποκομιδής. Θα μπορούσατε από τον πρώτο χρόνο  να περάσετε σταδιακά στην αποκομιδή με συνεργεία του δήμου.
    Εξηγείστε στους δημότες με επιχειρήματα, γιατί προτιμάτε τους εργολάβους  για μια δουλειά του δήμου που πρέπει να συντονίζεται από εσάς και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, και μην τους αφήνετε ευκολόπιστους στα αρνητικά σχόλια του καθενός.