ΛΑΓΚΑΔΑ vima : Στη λαϊκή αγορά της πόλης του Λαγκαδά ο «Πάγκος της Αλληλεγγύης»

 Στη λαϊκή αγορά του Λαγκαδά στήθηκε για πρώτη φορά ο «Πάγκος της Αλληλεγγύης», με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων τα οποία στη συνέχεια δίνονται σε δομές και φορείς που διανέμουν τα αγαθά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Λαγκαδά με την Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης, το Σωματείο Παραγωγών Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Ομόνοια» και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
🔹Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης έδωσε το παρών σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στην παρθενική εμφάνιση του «Πάγκου της Αλληλεγγύης» στον Λαγκαδά μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Μαρία Δερμεντζοπούλου και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας – Kostas Gioutikas, καθώς και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Αγγελος Δερετζης.
🔹Σημειώνεται ότι ο πάγκος θα βρίσκεται κάθε Τρίτη στο ίδιο σημείο της Λαϊκής Αγοράς του Λαγκαδά, ώστε να υπάρχει σταθερή και συνεχής συλλογή τροφίμων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
🎙️«Η αξιέπαινη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών για τον πάγκο της αλληλεγγύης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα της άμεσης κοινωνικής παρέμβασης ώστε να βοηθηθούν ευάλωτοι συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Καλώ όλους τους συνδημότες που έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τρόφιμα στον πάγκο γιατί έτσι ενισχύουν συνανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.