ΛΑΓΚΑΔΑΣ : Χωρίς σήμα ΕΟΤ και τα Λουτρά Λαγκαδά

Την ώρα που ο δήμος Αλμωπίας κάνει αγώνα δρόμου για να παγώσει το λουκέτο στα Λουτρά Πόζαρ και άλλες λουτροπόλεις καλούνται να καλύψουν τις ελλείψεις τους για να λάβουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ και να συνεχίσουν να λειτουργούν νόμιμα. Σήμερα, από τις περίπου 20 πηγές που λειτουργούν τους χειμερινούς μήνες, οι 11 έχουν λάβει το ειδικό σήμα.

Χωρίς ειδικό σήμα και τα Λουτρά Λαγκαδά

Χωρίς το ειδικό σήμα λειτουργούν και τα λουτρά Λαγκαδά. Η νέα δημοτική αρχή αναζητά λύσεις για την έγκαιρη κάλυψη των εκκρεμοτήτων, αλλά και τη τη συνολική αναβάθμιση του χώρου. Ο δήμαρχος, Γιάννης Ταχματζίδης, δεν αποκλείει και την εμπλοκή ιδιωτών, με τελικό στόχο την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων αλλά και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, περίπου 90 κλινών, η οποία διεκόπη πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Κλειστά από τον Μάρτιο τα Λουτρά της Ν. Απολλωνίας

Σημαντικότερες δυσκολίες καλείται να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή του δήμου Βόλβης. Τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας σταμάτησαν να λειτουργούν από τον περασμένο Μάρτιο λόγω του χρέους 135.000 ευρώ στη ΔΕΗ και φυσικά δεν διαθέτουν ούτε το απαραίτητο σήμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Όπως ανέφερε στην TV100 ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, δυο – τρία επενδυτικά σχήματα έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διαχείριση των λουτρών και αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος μέχρι το τέλος του χρόνου.

www.thestival.gr