ΛΑΓΚΑΔΑΣ : Χρηματοδότηση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά

Στην τελική ευθεία η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά
✔Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο επισκέφτηκε η Δήμαρχος Λαγκαδά, κα. Νίκη Ανδρεάδου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λαγκαδά, κ. Βασίλη Δημητριάδη, και τον Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, κ. Ανέστη Πετρίδη.
➡Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η προτεραιοποίηση του έργου που αφορά στην κατασκευή του κεντρικού εξωτερικού αγωγού ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και η χρηματοδότησή του.
▶Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, προκειμένου να επιτύχει την επίσπευση των διαδικασιών και την ταχύτερη εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, αποφάσισε να χωριστεί η μελέτη σε δύο υποέργα: ένα της αντικατάστασης του εξωτερικού και ένα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά.
▶Μάλιστα, για το υποέργο 1, αυτό της αντικατάστασης, δηλαδή, του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, η μελέτη κατατέθηκε ήδη από την ΔΕΥΑ Λαγκαδά.
👉Μετά την ενημέρωση που του έγινε από την Δήμαρχο Λαγκαδά, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Λιβάνιος δεσμεύτηκε ότι άμεσα, εντός του Απριλίου, θα εγκριθεί η χρηματοδότηση των 4.000.000 ευρώ ώστε τάχιστα να δρομολογηθούν όσα απαιτούνται για την έναρξη υλοποίησης του έργο