ΛΑΓΚΑΔΑΣ : Σύσκεψη στο Δημαρχείο Λαγκαδά για την αντιπυρική περίοδο 2020.

Υπό την προεδρεία του Δημάρχου Λαγκαδά και προέδρου του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ταχματζίδη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Λαγκαδά με θέμα το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020.
Στη σύσκεψη έγινε απολογισμός των ενεργειών για την προετοιμασία της παρούσης αντιπυρικής περιόδου και συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης, ετοιμότητας και συντονισμού για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και της αύξησης της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ώστε ο σχεδιασμός να είναι αποτελεσματικός.
«Σκοπός είναι, με το σωστό σχεδιασμό, τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα, την οργάνωση και το συντονισμό υπηρεσιών και φορέων, να τεθούν οι βάσεις για μια αποτελεσματική αντιπυρική προστασία που θα προστατεύσει ζωές και περιουσίες» υπογράμμισε ο κ. Ταχματζίδης.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με μειωμένο αριθμό μελών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, οι καθαρισμοί και αποψιλώσεις που έχουν γίνει από πλευράς δήμου στα σημεία όπου υποδείχθηκαν από την πυροσβεστική ότι υπάρχει κίνδυνος. Όπως επισημάνθηκε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαγκαδά έγιναν εκκαθαρίσεις σε πολλές παράνομες χωματερές της περιοχής, όπως και δράσεις χορτοκοπών και αποψιλώσεων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Προκοπίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Παντελής Αϊβατζίδης, και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και εθελοντικών Πολιτικής Προστασίας περιοχής Λαγκαδά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, οθόνη και εσωτερικός χώρος

Related Post
ΔΗΜΟΣ Βόλβης : Συνελήφθησαν δύο άτομα για αρπαγή αλλοδαπού

Οι δράστες τον κρατούσαν παράνομα σε σπίτι σε περιοχή του Δήμου Βόλβης και απέσπασαν χρηματικό ποσό προκειμένου να τον απελευθερώσουν Read more

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 9.000 θέσεων εργασίας με μισθό 830 ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του ΟΑΕΔ, με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης μέσω της μετατροπής Read more

ΔΗΜΟΣ Θέρμης: Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών που επλήγησαν

Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Read more

ΔΗΜΟΣ Χαλκηδόνος : Συνάντηση του Δημάρχου Χαλκηδόνος με επιχειρηματίες καφέ και εστίασης

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ Πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση με τους επιχειρηματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τον δήμαρχο Χαλκηδόνος Σταύρο Αναγνωστόπουλο Read more