ΛΑΓΚΑΔΑΣ : Επαναληπτικός ψεκασμός για τα κουνούπια στις 4 Σεπτεμβρίου

Μετά από τη σχετική συνεννόηση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Λαγκαδά απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της κοινότητας Λαγκαδά να αποφύγουν οποιαδήποτε κυκλοφορία στην περιοχή τους τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 22.30 και μετά, καθώς θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικοί-προληπτικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, λόγω εμφάνισης κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου.
Πρόκειται για επίγειο ψεκασμό ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) που πραγματοποιείται για τη δραστική μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.
Οι ψεκασμοί θα γίνουν στο Ανατολικό τμήμα της κοινότητας του Λαγκαδά και ειδικότερα ανατολικά των οδών Λαχανά και Δαβάκη.
Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της δράσης διαπιστωθεί η παρουσία πολίτη στον δρόμο, τότε ο υπεύθυνος είναι υποχρεωμένος να σταματήσει τον ψεκασμό ώστε ο πολίτης να μην έρθει σε επαφή με το ψεκαστικό υγρό.
Η διακοπή του ψεκασμού ωστόσο περιορίζει τη δράση του.
Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών οι πολίτες συστήνεται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια τους και να τα διατηρήσουν δροσερά είτε με τη χρήση ανεμιστήρων, είτε με τη χρήση κλιματιστικών.
Ειδική μέριμνα οφείλεται να δοθεί για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Παράλληλα οι κάτοικοι οφείλουν να φροντίσουν να μην αφήσουν αντικείμενα οικιακής χρήσης (ρούχα, παιχνίδια), εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο, ενώ πρέπει να μεριμνήσουν και για τη μεταφορά οικόσιτων ζώων σε κλειστό χώρο.